27 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί κάνουμε σπασμοδικές και άσκοπες κινήσεις;

Θα μου επιτρέψετε συνάδελφοι να σταθώ και να σας παραθέσω ορισμένες σκέψεις που έκανα και τις είπα και στην ΠΟΣΠΥΔ για την πρόταση "αστραπή", την τροποποίηση δηλαδή του Π.Δ 121/2007 όσον αφορά τους μήνες από 8 σε 12 και τα χρόνια, σε 10ετία.
Το θεωρώ λοιπόν τελείως ΑΤΟΠΟ να γίνετε κάτι τέτοιο την χρονική αυτή στιγμή και μάλιστα στον άνθρωπο νούμερο 1 μετά τον πρωθυπουργό στον οποίο θα μπορούσες να του προτείνεις και να του παραθέσεις ότι αναφέρετε στα τελευταία σου έγγραφα και μην μπερδεύεις άλλα.
Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να σου λένε "έχουμε έτοιμο σχέδιο νόμου" (άσχετα αν μερικοί συνάδελφοι δεν μπορούν να το χωνέψουν ακόμα, βλέπε φωτοβολίδα, κωλ...αρτο) και εσύ να ρίχνεις στο τραπέζι ξαφνικά κάτι καινούργιο το οποίο και δεν το έχεις καλοσκεφτεί πριν, δεν το έχεις μελετήσει, δεν έχεις δει αν "στέκει" νομικά και δεν έχεις δει όλες τις άλλες αδυναμίες του.
Δεν μιλάς με τον οποιονδήποτε, μιλάς, επαναλαμβάνω, με το νούμερο 1 μετά τον πρωθυπουργό οπότε πρέπει να είσαι ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ, δηλαδή σύντομος και περιεκτικός. Ένα μικρό παράδειγμα είναι ότι κάνοντας αυτή την μετατροπή στο παραπάνω Π.Δ είναι ότι για 10 χρόνια θα πρέπει να "πεθαίνουμε" και να παρακαλάμε μέχρι τις 31/12 αν ο εκάστοτε αρχηγός ΘΑ ελεήσει να υπογράψει για να εργαζόμαστε την επόμενη χρονιά κ.π.α.
Με τον τρόπο και την τακτική λοιπόν αυτή (κάθε τρις και λίγο να πετάμε, να πετάνε στο τραπέζι καινούργια πράγματα για να ΄χαμαι να λέγαμε) δεν κερδίζουμε τίποτα απλά χάνουμε χρόνο κάτι που η ρευστή οικονομία της Πατρίδας μας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, δεν έχουμε με λίγα λόγια την πολυτέλεια. Θα περάσουν δηλ. 6 μήνες να τα εξετάσουμε μετά ξαφνικά να "πετάξει" κάποιος υπουργός ή υφυπουργός ή κάποιος δικός μας, μία άλλη φαϊνη ιδέα και να μείνουμε εποχικοί μέχρι να πεθάνουμε και αυτοί ακόμα να "ψάχνουν να βρουν λύση."
Έχουμε κάτι έτοιμο συνάδελφοι ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ (3.500 - 4.000 θέσεις, 2008 και 2009 μέσα).
Ο ΥΠ.ΕΣ. κ Ραγούσης είπε "πριν από λίγο μου είπε ο Οθωνας εμείς εδώ ξέρετε ότι έχουμε ετοιμάσει αυτή εδώ την διάταξη για τους συμβασιούχους πυροσβέστες" έδωσε όμως και έμμεσα λύση για τους συναδέλφους πάνω από 49 όταν σε ερώτηση από συνάδελφο του Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ για αυτούς απάντησε ότι "για αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε να το δούμε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ να εργάζονται με συμβάσεις στο δημόσιο μέχρι την συνταξιοδότησή τους" πρόσθεσε μάλιστα λέγοντας "αυτό το θέμα θέλει συζήτηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη".
Τι καθόμαστε λοιπόν;;;
Βελτίωση της υπάρχουσας διάταξης του νομοσχεδίου και ενεργοποίηση αυτού του προγράμματος ώστε να γίνουν παράλληλα, όλα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου.
Ο Υπουργός το είπε ξεκάθαρα του χρόνου υπάρχει "ΠΡΟΘΕΣΗ" να δουλεύεται όλοι και ΑΝ υπάρχουν χρήματα θα γίνετε 8μηνο.
Μην περιμένετε λοιπόν τον προϋπολογισμός συνάδελφοι να τον διαμορφώσουν άλλοι, ΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!
ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΟΠΛΟ και δυστυχώς δεν το χρησιμοποιούμε όσο θα έπρεπε: ΣΥΜΦΕΡΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και μάλιστα με την σφραγίδα, Υπουργείου Προ. Πο. και την παραδοχή του Α.Π.Σ ΤΟ ΚΌΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΠΡΟΣ 4 !!!! ΑΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ !!!
Δηλαδή με τα χρήματα για την μονιμοποίηση στο Π.Σ. ΕΝΟΣ (1) πολίτη ιδιώτη άπειρου στα καθήκοντα πυρόσβεσης διάσωσής μπορούν να μονιμοποιηθούν στο Π.Σ. ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) συμβασιούχοι πυροσβέστες ΈΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ- ΔΙΑΣΩΣΗ! !!
Άντε λοιπόν...

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777