30 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση του Τομεάρχη της Ν.Δ. για θέματα Υπουργείου Προ.Πο κ. Δένδια.

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Εργασιακή αποκατάσταση εποχικού πυροσβεστικού προσωπικού»

Η αδυναμία εύρεσης οριστικής διευθέτησης στο εργασιακό καθεστώς των εποχικών πυροσβεστών καθιστά αβέβαιο το εργασιακό μέλλον περίπου 5.500 συμβασιούχων και, κυρίως, στερεί από το Πυροσβεστικό Σώμα ένα μακροπρόθεσμο και αναβαθμισμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της δασοπυρόσβεσης.
Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε επανειλημμένως την πρόθεση μονιμοποίησης των συμβασιούχων, μέσω της σταδιακής τους απορρόφησης στο Π.Σ. και στο υπό δημιουργία ειδικό σώμα πολιτικής προστασίας, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίζει τον τρόπο διορισμού και τον αριθμό που πρόκειται να μονιμοποιηθεί. Τρεισήμισι μήνες μετά, το αρμόδιο Υπουργείο φέρεται να έχει συντάξει σχέδιο νόμου, με το οποίο καθορίζονται προϋποθέσεις διορισμού για 2.000 εποχικούς πυροσβέστες, θεωρώντας πως οι υπόλοιποι 3.500 περίπου θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία πρόσληψης λόγω συγκεκριμένων «κωλυμάτων».
Καθίσταται σαφές, πως, η εξαίρεση της πλειοψηφίας των εποχικών πυροσβεστών από τις διαδικασίες διορισμού συνιστά εμπαιγμό στις χιλιάδες των συμβασιούχων και εκθέτει την Κυβέρνηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
Πως σκοπεύει να διευθετήσει με δίκαιο και ορθολογικό τρόπο το εργασιακό καθεστώς του εποχικού πυροσβεστικού προσωπικού;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Δένδιας

Σ.Δ: Η ερώτηση από τον κ. Δένδια έγινε σε συνεννόηση με το σωματείο μας μετά και από την συνάντηση και την ενημέρωση που είχε και κατ΄ιδίαν στην Θεσσαλονίκη αλλά και με την σχετική αλληλογραφία που του έχουμε αποστείλει στο γραφείο του.
Η ερώτηση κατατέθηκε χτες στην Βουλή.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777