12 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση μελών από το Σ.ΕΠ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λάρισα,11 Οκτωβρίου 2010
Αρ.Πρωτ:54

Πραγματοποιήθηκε η Γεν. Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 10/10/2010 και σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα αυτής :

1. Ψηφίστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός.
2. ψηφίστηκε ο Οικονομικός Απολογισμός .
3. Παρθικέ απόφαση για ημερομηνία εκλογών του Σωματείου για τις 22-23-24/10/2010 ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν όλα τα μέλη λόγω ότι εργαζόμαστε ακόμα στις Υπηρεσίες
4. Έγινε ανάδειξη της εφορευτικής επιτροπής παρουσία δικαστικού Αντιπροσώπου.
5. Έγινε ανάλυση των εργασιακών μας εξελίξεων του τελευταίου έτους από τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ Πυργιωτη Απόστολο λόγω απουσίας του προέδρου .
Επίσης τις απόψεις τους εξέφρασαν οι καλεσμένοι μας Παπαναστασίου Ιωαννης Πρόεδρος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης , ο Μαργαρίτης Παναγιώτης Πρόεδρος Στερεάς Ελλάδος , ο Καστανιδης Γεώργιος Πρόεδρος Ν. Θεσσαλονίκης . Αναλύθηκαν και εκφράστηκαν απόψεις πάνω στο πόρισμα , στην πρόταση του ΑΠΣ , Και στα 3 προσχέδια νομού του Υπουργείου για εργασιακή αποκατάσταση του Συμβασιούχου Πυροσβέστη που παραμένουν παροπλισμένα στα συρτάρια του Υπουργείου.
6. Αποφασίστηκε παρουσία του Ταμεία της ΠΟΣΠΥΔ πληρωμή της συνδρομής του Σωματείου προς την Ομοσπονδία αφού πρώτα σταλεί αίτημα προς το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ για χρήση του Άρθρου 6 παράγραφος 2.α του Καταστατικού της Ομοσπονδίας μας .
7. Έγινε ενημέρωση για των μηνά που χάνετε , αναγνωστικέ το πληρεξούσιο Εργολαβικό του Δικηγορικού Γραφείου της Ομοσπονδίας καθώς και η πρόταση για Δικαστική Αγωγή στα Δικαστήρια. Επίσης παραβρέθηκε ο Δικηγόρος Αγγελης Βασιλειος ο οποίος αφού μας επισήμανε όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τον έναν μηνά που χάνετε δέχτηκε ερωτήσεις από τα μέλη ώστε μέχρι τέλους του μηνά να αποφασίσει το κάθε μέλος από μονό του εάν επιθυμεί να προσφυγή Δικαστικά φυσικά πάντα με την αρωγή του Σωματείου μας .
8. Πάρθηκε Απόφαση-Πρόταση προς την Ομοσπονδία μας για τουλάχιστο διήμερο Συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ λόγω της κρισιμότητας της φετινής χρονιάς ώστε οι 150 περίπου Σύνεδροι να μπορέσουν να εκφράσουν τις απόψεις τους χωρίς την πίεση του χρόνου για να παρθούν οι καλύτερες δυνατές Αποφάσεις .
9. Αναλύθηκε η Κατάσταση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας παρουσία του Προέδρου του ταμείου Καζαντζίδη Νικολάου . Μας ανέφερε πως από τα τρία μέλη του Ταμείου τα δυο έχουν παραιτηθεί , ενώ το ένα από αυτά έχει αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ.

Μας είπε πως για τους ήρωες συναδέλφους του 2007 δεν δόθηκαν χρήματα από αυτό το ταμείο αλλά δόθηκαν για όλους 25.000 ευρώ από το Ταμείο της ΠΟΣΠΥΔ. Το ταμείο αυτή την στιγμή έχει περίπου 300.000 ευρώ από τις 415.000 ευρώ . Υποσχέθηκε πως θα κάνει πρόταση για αύξηση των ποσόν που δίνονται για ειδικές περιπτώσεις και σε ερώτηση συναδέρφου του απάντησε πως εφόσον επιθυμεί να αποχώρηση από αυτό κατόπιν αιτήσεως του θα πάρει τα χρήματα πίσω. Κατόπιν αυτού εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. του Σωματείου να συγκέντρωση αιτήσεις συναδέλφων και να ενεργήσει για λογαριασμό τους εάν δεν γίνουν κινήσεις του Τ.Α. προς βελτίωσης του.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία του τον Περιφερειάρχη μας Αρχιπυραρχο Μπέη Αθανάσιο που για μια φορά ακόμα στάθηκε διπλά μας σε όλα μας τα προβλήματα .
Ευχαριστούμε τα Σωματεία Στερεάς Ελλάδος, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Θεσσαλονίκης και Μαγνησίας που παραβρέθηκαν και ανταλλάξαμε απόψεις .
Το Δ.Σ. του σωματείου θα περάσει από όλες τις Υπηρεσίες και Κλιμάκια για να ενημερωθούν αναλυτικά και οι συνάδελφοι που την μέρα του συνεδρίου εργαζόταν
Συνάδελφοι να ξέρετε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ θερμός για όλους μας γι αυτό να είστε έτοιμοι ανά πασά στιγμή να δώσουμε την μάχη για την διασφάλιση του δικαιώματος της εργασίας μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ίσως και για πρώτη φορά να αγωνιστούμε μαζί με τους μονίμους συναδέλφους που δείχνουν να συμπαρατάσσονται υπέρ της δικιάς μας δικαίας τακτοποίησης και όχι στις μετατάξεις που πρότεινε η κυβέρνηση από οδηγούς του Ο.Σ.Ε. και των Δήμων του Καλλικράτης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κολοκυθάς Ευάγγελος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πυργιώτης Απόστολος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777