14 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι είναι οι συμβασιούχοι στο στενό αλλά και στον ευρύτερο τομέα και αν όντως καλύπτουν ή όχι πάγιες ανάγκες.
Το προσεχές χρονικό διάστημα οι συμβασιούχοι του δημοσίου σταδιακά θα απομακρύνονται από τους χώρους εργασίας τους επειδή θα λήγουν οι συμβάσεις τους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σήμερα εργάζονται 5.500 συμβασιούχοι. Καλύπτουν θέσεις αρχαιολόγων, διοικητικών αλλά και προσωπικού φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων. Οι 1500 από αυτούς εργάζονται παρά το ότι έχουν λήξει οι συμβάσεις τους μιας και κέρδισαν την παραμονή τους στο δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτοί οι 1500 εργαζομένοι εδώ και 22 μήνες παραμένουν απλήρωτοι καθώς το δημόσιο υποχρεώθηκε να τους δεχτεί για εργασιά όμως δεν προβλέπετε κονδύλιο για την μισθοδοσία τους.

ΚΕΠΥΟ
Στην πιο νευραλγική διεύθνση του υπουργείου Οικονομικών, υπηρετούν 300 συμβασιούχοι των οποίων λήγει η σύμβαση στις αρχές Νοεμβρίου. Φυσικά τα κενά αυτά δεν είναι εύκολο να αναπληρωθούν και η υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων θα μείνει χωρίς μέρος του προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους φορολογούμενους κλπ.

ΙΚΑ
Στο ΙΚΑ οι 300 συμβασιούχοι που εργάζονταν μέχρι πρόσφατα έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Απασχολούνταν σε πολλές διοικητικές υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και ως ελεγκτές ασφαλιστικών εισφορών . Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΙΚΑ σήμερα τα 6-11 ελεγκτικά κέντρα στη χώρα μας είναι κλειστά με ότι αυτό συνεπάγεται για την εισφοροδιαφυγή.

ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Χρόνια τώρα οι 5.500 εποχικοί δασοπυροσβέστες ζητούν την τακτοποιηση τους καθώς εργάζονται μόνο τους θερινούς μήνες και τους υπόλοιπους συντηρουνται μερικώς από το επίδομα ανεργίας.


Διαβάστε περισσότερα στο συναδελφικό και φιλικό blog της
7emak.blogspot.com

Σ.Δ: Δυστυχώς τα πράγματα όσων αφορά γενικά τους συμβασιούχους στο δημόσιο δεν πάνε καθόλου καλά. Σήμερα οι συμβασιούχοι του Υπουργείο Πολιτισμού απέκλεισαν την Ακρόπολη.
Θα μου πείτε ντροπή για την Ελλάδα και για τους Τουρίστες που μας επισκέπτονται Αυτό λένε και οι κυβερνώντες και διάφοροι δημοσιογράφοι στις ειδήσεις.
Εγώ θα πω ότι:
η ΝΤΡΟΠΗ είναι ΟΛΗ της Κυβέρνησης, τωρινής και προηγούμενης, που παίζει με τις ζωές τόσων χιλιάδων ανθρώπων .
ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ που κρατάει απλήρωτους 2 χρόνια τώρα στους συμβασιούχους στο Υπουργείου Πολιτισμού ενώ αυτοί της παρείχαν κανονικότατα τις υπηρεσίες τους.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ που κορόιδεψε εμάς ΟΛΟ το καλοκαίρι, κάθε καλοκαίρι, για να κάνει της δουλεία της και μας παραπετάει μετά στον ΟΑΕΔ.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ που έχει το θράσος να ζητά από τους Πολίτες της να πληρώσουν τα "κλεμμένα" της και μετά τους αποκαλεί ΔΙΕΦΘΑΡΜΈΝΟΥΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ που έχει 2.000 εργαζόμενους της Ολυμπιακής και 1.300 αγροφύλακες προς μετάταξη και εδώ και έναν και πλέον χρόνο τους κρατά στα σπίτια τους και τους πληρώνουμε τζάμπα αντί να τους δώσει αντικείμενο εργασίας. Μήπως και αυτούς θέλουν να τους στείλουν στην Πυροσβεστική;
ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ που έχει καταργήσει κάθε εργασιακή κατάκτηση χρόνων μέσα σε 6 μήνες.

Αυτοί που Κυβερνούν χρόνια τώρα ( πράσινοι και μπλε) θα πρέπει να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που φέρνουν σε τέτοια απελπιστική κατάσταση τους εργαζόμενους και τους ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να καταφεύγουν σε τέτοιες μορφές διαμαρτυρίας. ΑΥΤΟΙ και ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777