29 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λαγκαδάς, 29 Οκτωβρίου 2010
Αρ.Πρωτ: 71

Σε δύο ημέρες από σήμερα η σύμβαση των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών λήγει έναν μήνα νωρίτερα από ότι οριζόταν από το Π.Δ. 121/2007.
Παρόλη την πικρία που νιώθουμε για το ότι από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα είμαστε άνεργοι, παρόλη την πικρία που νιώθουμε για την αθέτηση υπόσχεσης και αυτής της Κυβέρνησης ότι μέχρι τέλος του 2010 θα είχε προωθηθεί και ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση για επίλυση του εργασιακού μας, εμείς οι 285 συμβασιούχοι πυροσβέστες του Νομού Θεσσαλονίκης πιστοί στο καθήκον μέχρι την τελευταία ημέρα λήξης της σύμβασης μας συμμετέχουμε ενεργά με όλες τις δυνάμεις μας όπου η Υπηρεσία μας καλή.
Μετά την χθεσινή νεροποντή οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες των κλιμακίων και των σταθμών του συμμετείχαμε σε παροχές βοηθείας παντός τύπου στον Νομό μας. Οι συνάδελφοι που εργάζονται στα πεζοπόρα της 2ης ΕΜΑΚ συμμετέχουν τις 2 τελευταίες ημέρες στην έρευνα του πολίτη που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χείμαρρου στην Θέρμη.
Δυστυχώς όμως δημοσιογράφος των Μ.Μ.Ε των Αθηνών σε πρωινή εκπομπή έσπευσε εσφαλμένα να εκφραστεί εναντίων μας λέγοντας απαξιωτικά «θέλουν και μονιμοποίηση» χωρίς να γνωρίζει ότι την ώρα (πρώτες πρωινές ώρες) που γινόταν η διάσωση του πολίτη στην Θέρμη ΚΑΝΕΙΣ συμβασιούχος πυροσβέστης του Νομού μας δεν ήταν σε υπηρεσία διότι ΔΕΝ εργαζόμαστε τις νυχτερινές ώρες. Ντροπή σας «κύριε» !!!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες για τα μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα μας.
Τέλος ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο μέχρι τέλος του έτους του 2010 το σχέδιο νόμου για της εργασιακή μας αποκατάσταση όπως πριν έναν χρόνο είχε υποσχεθεί δια στόματος του τέως Υπουργού Προ.Πο κ. Χρυσοχοϊδη και όχι να μεταφέρει και να διαιωνίζει την εργασιακή μας ομηρία από καλοκαίρι σε καλοκαίρι.
Υπενθυμίζουμε ότι βάση του πορίσματος του Υπουργείου Προ.Πο για τους συμβασιούχους πυροσβέστες « Δεν προκαλείται ιδιαίτερο κόστος, δεδομένου ότι είναι μικρό το επιπλέον κόστος της μονιμοποίησης (το κόστος της πρόσληψης ενός ιδιώτη ως πυροσβέστη, αντιστοιχεί στο κόστος της μονιμοποίησης τεσσάρων εποχικών πυροσβεστών, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της Ομάδας Εργασίας από το Π.Σ.).»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777