08 Δεκεμβρίου 2010

Δημιουργία περιφερειακής ομάδας πυρόσβεσης προτείνει το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρότεινε σήμερα τη δημιουργία μιας περιφερειακής ομάδας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, μετά το παράδειγμα της διεθνούς αλληλεγγύης κατά των φονικών πυρκαγιών του όρους Καρμέλ, ανακοίνωσε το γραφείο του κ. Νετανιάχου.
Ενώ το Ισραήλ, ευχαρίστησε σήμερα τους περίπου 300 πυροσβέστες, τους πιλότους και τους εμπειρογνώμονες πού ήλθαν στη χώρα για να προσφέρουν χείρα βοηθείας, ο Νετανιάχου πρότεινε αυτήν την περιφερειακή ένωση κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τους ηγέτες της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής.
«Η διεθνής βοήθεια που το Ισραήλ έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα θα χρησιμεύσει ως πρότυπο για μια απαραίτητη συνεργασία στο μέλλον στην περιοχή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε μια συνάντηση στην Αθήνα για να συζητηθεί αυτή η πρωτοβουλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες δέχτηκε στην Ιερουσαλήμ επαγγελματίες που εστάλησαν από 20 χώρες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που προκάλεσε το θάνατο 42 ατόμων και κατέστρεψε περίπου 5.000 εκτάρια δάσους μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής στο όρος Καρμ'ελ ελ ελ κοντά Χάιφα (βόρεια ). «Εκ μέρους του κράτους του Ισραήλ, και εξ ονόματος όλων των συμπολιτών μας (...) θέλω να ευχαριστήσω καθένα από σας για το ότι ήλθατε εδώ με τόσο ηρωισμό και τέτοια ταχύτητα, για να σώσετε ζωές στο Ισραήλ», δήλωσε ο πρόεδρος.
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τους ξένους πυροσβέστες: «Ανταποκριθήκατε τάχιστα στην έκκλησή μας. Πολεμήσατε πλάι με εμάς τη χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ. Χάρη στη βοήθεια σας εκατοντάδες σπίτια και χιλιάδες εκτάρια δάσους σώθηκαν».

ΠΗΓΗ:
Greece-Salonika

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777