03 Δεκεμβρίου 2010

Η Επιστολή του Σωματείου μας τον Σεπτέμβριο προς τον Τομεάρχη της Ν.Δ. για Θέματα Υπ. Προ.Πο.

Λαγκαδάς, 22 Σεπτεμβρίου 2010
Αριθ. Πρωτ : 67

ΘΕΜΑ:
«Εργασιακή αποκατάσταση Συμβασιούχων Πυροσβεστών.»

Κύριε Δένδια,

μετά και την συνάντηση που είχαμε μαζί σας στην Θεσσαλονίκη θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανοίγεται ένας νέος κύκλος επαφών ώστε το κόμμα σας να μπορέσει να βοηθήσει στην ρύθμιση που ετοιμάζει το Υπουργείο Προ.Πο. μια και όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί από στελέχη σας είναι δικαία τα αιτήματα μας και μάλιστα πέρση είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα δίνατε λύση ως κυβέρνηση.
Σας αποστέλλουμε σχετική αλληλογραφία η οποία περιλαμβάνει το πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείο Προ.Πο στις 7/6/2010 καθώς και το σχέδιο νόμου που είναι προς επεξεργασία ακόμη στο υπουργείο, για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη.
Θα θέλαμε να εστιάσουμε σε κάποια σημεία του σχεδίου νόμου τα οποία και θέλουμε να αλλάξουν:

1.
Όσον αφορά το όνομα, από «επικουρικοί» να γίνει «ειδικοί» πυροσβέστες. Το «ειδικοί» θα προσδιορίζετε από το ότι τα κύρια καθήκοντα μας θα είναι αυτά της δασοπυρόσβεσης-δασοπροστασίας (παρ. 6) και κατόπιν τα λοιπά καθήκοντα των μονίμων πυροσβεστών.
2.
Όσον αφορά την παρ. 1 στο σημείο που αναφέρονται οι θέσεις σε 2.000 να γίνουν 3.500 ή 4.000 εφόσον τόσοι πιστεύουμε ότι κατέχουν τα προσόντα που αναφέρονται παρακάτω.
3.
Επίσης να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν, με την ανάλογη μοριοδότηση και οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί από το 2008 και όχι από το 2007 όπως αναφέρετε στην παρ. 4.
4.
Η μοριοδότηση να είναι τέτοια ώστε όσοι συμβασιούχοι πυροσβέστες καταθέσουν τα χαρτιά τους και έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, να θεωρηθούν επιτυχόντες.
5.
Θα θέλαμε να προτείνεται και να πιέσετε επίσης το Υπουργό Προ.Πο. οι συνάδελφοι που δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην παραπάνω ρύθμιση να μπορούν να προσλαμβάνονται είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση κατά προτεραιότητα, είτε να παραμείνουν ως συμβασιούχοι πυροσβέστες έως την συνταξιοδότησής τους, όπως αναφέρετε άλλωστε και στο πόρισμα.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Σ.Δ: Θα μου πείτε γιατί το βγάζω τώρα !!! Γιατί εμείς απαντάμε με πράξεις σε αυτούς που προσπαθούν εδώ και λίγες ημέρες να μας ρίξουν λάσπη !!! Η ΛΑΣΠΗ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ !!!
Εμείς όταν κάποιοι το έλεγαν ΚΩ...ΧΑΡΤΟ, ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, δουλεύαμε για να βγεί κάτι καλό !!! ΔΕΝ ΑΦΟΡΙΖΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, απλά ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!
Δεν έχουμε μάθει να επιδεικνυόμαστε άσκοπα αλλά να γίνετε η δουλειά μας και ας μην μαθένετε αυτή μας η προσπάθεια, για να τελειώνουμε επιτέλους με την εργασική μας ΟΜΗΡΙΑ και γι αυτό πρέπει ΟΛΟΙ να δουλεύουμε !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777