27 Ιανουαρίου 2011

Πυροσβέστες: Οχι στις διώξεις, όχι στον αυταρχισμό.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

«Να αρθούν όλες οι άδικες πειθαρχικές διώξεις» σε βάρος των συναδέλφων τους, ζητούν από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στ. Στεφανίδη, τα μέλη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών.
Οι συνδικαλιστές της ΕΑΚΠ στην επιστολή τους -την οποία κοινοποιούν μεταξύ άλλων και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης- κάνουν λόγο: για την «εκδήλωση έντονων φαινομένων ακραίου αυταρχισμού σε βάρος όσων υπαλλήλων θελήσουν να αναφέρουν τις περιπτώσεις καταστρατηγήσεων που υφίστανται στο πλαίσιο της άσκησης των συνταγματικών δικαιωμάτων τους, προκειμένου να προστατέψουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμη και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Τα μέλη της ΕΑΚ ξεκαθαρίζουν ότι από την πλευρά τους «δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παρόμοια φαινόμενα καταπάτησης δικαιωμάτων». Δηλώνουν ότι «θα υπερασπιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο όποιον αδικείται από παρόμοιες ενέργειες» και ζητούν «να πάψει η παράνομη πειθαρχική δίωξη για το θέμα της επιφυλακής σε βάρος του υπαλλήλου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βασιλικής», «να διευθετηθούν τα εργασιακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε βάρος των εργαζομένων, όπως στην περίπτωση του συναδέλφου του Κλιμακίου Σταυρούπολης Ξάνθης και του υπαλλήλου που μετακινήθηκε από την 1η ΕΜΑΚ».

ΠΗΓΗ:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777