25 Ιανουαρίου 2011

Μια Νέα Αποψη: ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.

Συνάδελφοι,
ο λόγος δημιουργίας αυτής της κίνησης δεν είναι άλλος από την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού μας φορέα πέρα από κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες όπως είναι και από την ίδρυση της η ΠΟΣΠΥΔ. Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει και ότι αυτοί που απαρτίζουμε την κίνηση αυτή ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Χρόνια τώρα η ΠΟΣΠΥΔ μας εξέφραζε όλους μέσω των αγώνων και των προσπαθειών για εργασιακή αποκατάσταση αλλά και την επίλυση προβλημάτων στους χώρους εργασίας μας.
Δυστυχώς τώρα, που απ’ ότι φαίνετε οδεύουμε ουσιαστικά μετά από 7 χρόνια αγώνων σε μία οριστική λύση του εργασιακού μας, τα σημάδια κόπωσης ίσως και αλαζονείας έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά σε μεγάλη μερίδα του απερχόμενου Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ με σωρεία λαθών από τον Ιούνιο και έπειτα.
Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια αγώνων στο δρόμο και στα Υπουργεία έχουμε ένα πόρισμα από φορείς όπως το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ, το Υ.ΠΕ.Κ.Α, το Α.Π.Σ κ.α που αναφέρει τους λόγους που είναι επιβεβλημένη η εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών. Επίσης για πρώτη φορά έχουμε ένα σχέδιο νόμου στα χέρια μας από τον Ιούλιο.
Ένα σχέδιο νόμου όμως που ενώ το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ το διαπραγματευόταν στα Υπουργεία από τον Ιούλιο, στα μέλη της έλεγε ότι δεν είναι υπαρκτό. Δεν μπορέσαμε και ούτε μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμα την στάση της αυτή.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες ώστε να υπάρξει αφύπνιση του Δ.Σ της αυτό δεν επετεύχθη. Από το σημείο αυτό και έπειτα η πορεία είναι γνωστή σε όλους μας.
Μία ημέρα πριν το σχέδιο νόμου πάει προς Δημόσια Διαβούλευση στις 26/11/2010, ξαφνικά έγινε από το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ υπαρκτό αλλά και πάλι χωρίς στην πραγματικότητα να πιστεύει σε αυτό. Χάθηκε έτσι πολύτιμος χρόνος, σχεδόν 6 μηνών, για πραγματικές, ουσιαστικές και ρεαλιστικές
λύσεις που να καλύπτουν στο σύνολό τους, τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ ζητούσε και ζητάει πράγματα χωρίς να κοιτάει τις επιπτώσεις αυτών και χωρίς να αξιοποιεί τις προτάσεις που του γινόταν. Αντί λοιπόν οι εξελίξεις να ακολουθούν την ΠΟΣΠΥΔ στο συγκεκριμένο θέμα, αυτή ακολουθούσε αυτές με αποτελέσματα, όπως π.χ. το μισθολόγιό μας, που θα τα βρει ο κάθε ένας μας μπροστά του στο μέλλον.
Συνάδελφοι, κατηγορηθήκαμε ότι υποστηρίζοντας το σχέδιο νόμου θα έμενε μεγάλη μερίδα συναδέλφων εκτός εργασιακής αποκατάστασης. Αλήθεια όταν η ΠΟΣΠΥΔ πριν 2 περίπου χρόνια στο συνέδριο μέσω και του νομικού μας συμβούλου υποστήριζε ότι και 3.000 ή 3.500 να αποκατασταθούν εργασιακά είναι «μεγάλη επιτυχία» δεν «έβγαζε εκτός» μεγάλη μερίδα συναδέλφων; Αυτό γιατί το ξεχνάμε ;
Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε το σχέδιο νόμου και ως συνδυασμός πλέον.
Έχουμε προτάσεις για όσους πιθανών δεν τακτοποιηθούν και ως σωματεία αρχίσαμε να κινούμαστε εδώ και καιρό ώστε κανείς συνάδελφος να μην μείνει άνεργος.
Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι να απορρίπτουμε προτάσεις που μας γίνονται αλλά να τις εξετάζουμε διεξοδικά και έπειτα να παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Όχι να παίρνουμε αποφάσεις εν βρασμό ή χτυπώντας την πλάτη και χαϊδεύοντας αυτιά ώστε να είμαστε αρεστοί στους συναδέλφους παίζοντας ουσιαστικά με το μυαλό και την ψυχή τους.
Λύσεις λοιπόν δόθηκαν και μπορούν να δοθούν για όσους πιθανόν να είναι εκτός μία προκήρυξης φτάνει όμως να θέλουμε πραγματικά να δοθούν !!!
Κατηγορηθήκαμε επίσης ότι κατεβαίνοντας στις εκλογές με διαφορετικό ψηφοδέλτιο διασπάμε την Ομοσπονδία (;). Προφανώς όποιος το υποστηρίζει ξεχνά αυτούς που πέρση προσπάθησαν να αποσπασούν από την Ομοσπονδία σωματεία φτιάχνοντας μια διαφορετική Ομοσπονδία και μάλιστα καλώντας «συγκεντρώσεις» με κομματικό όνομα (ΠΑΣΚΕ Δασοπυροσβεστών).
Εμείς είμαστε εδώ, ΜΕΣΑ στην ΠΟΣΠΥΔ και όχι χωριστά από αυτήν. Αυτό δεν είναι διάσπαση αλλά μια διαφορετική γνώμη η οποία από την στιγμή που δεν εισακούστηκε και δεν εισακούγεται εδώ και καιρό από το απερχόμενο Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ πήρε σάρκα και οστά ως κίνηση ΜΕΣΑ στους κόλπους της.
Συνάδελφοι,
θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ΔΕΝ ακυρώνουμε τους αγώνες κανενός, από το απλό μέλος έως τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ, αντίθετα τιμούμαι όσους εργάστηκαν και εργάζονται με ήθος και αυταπάρνηση, πέραν των κομματικών σκοπιμοτήτων, ώστε να επιτευχθούν οι σκοποί της Ομοσπονδίας μας.
Η ΠΟΣΠΥΔ δεν είναι προσωποκεντρικός φορέας, η ΠΟΣΠΥΔ είναι 5450 συμβασιούχοι πυροσβέστες !!!
Ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι ξεκάθαρος: ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ του φορέα μας πέρα από κομματικά συμφέροντα. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη η ΠΟΣΠΥΔ να προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα που υπάρχουν στην χώρα εδώ και έναν χρόνο και να μην μείνει προσκολλημένη σε μεθόδους του παρελθόντος, όπως κάνει τώρα.
Εμείς συμμετέχουμε στις εκλογές της Ομοσπονδίας μας ως ανεξάρτητος συνδυασμός και όποια και αν είναι η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα είμαστε κοντά και θα εργαστούμε στηρίζοντας αποφάσεις του που είναι λογικές, ρεαλιστικές και προωθούν τα συμφέροντα των συναδέλφων, αλλά και θα παρεμβαίνουμε δυναμικά και αποφασιστικά όπου βλέπουμε να παρεκκλίνει από αυτές.

Ευχόμαστε για έναν ήρεμο, τίμιο, διαφορετικό και ανανεωμένο συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Εκ μέρους των υποψηφίων της

«Ανανεωτικής Συνεργασίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών»

1. Καστανίδης Γεώργιος
2. Παναγόπουλος Αντώνιος
3. Πυργιώτης Απόστολος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777