24 Φεβρουαρίου 2011

Η πυρκαγιά δεν είναι μόνο θέμα των πυροσβεστών !!!

Στη χώρα μας φέτος οι απειλές της φωτιάς ήταν συμμετρικές και δεν αντιμετωπίσαμε ασύμμετρες. Σε αυτό μπορεί να βοήθησε ο καιρός ,μπορεί το ''Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής '' να μείωσε τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, μπορεί το ΔΝΤ που δεν προτίθεται να ξοδέψει φέτος γιατί αν ξοδέψει για κατάσβεση πυρκαγιών τώρα που είμαστε υποθηκευμένοι ,ζημιώνεται και αυτό, μπορεί να μάθαμε από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος ,μπορεί...μπορεί.
Όμως, μετά από τόσα θερμά καλοκαίρια, με τις πύρινες φλόγες να καταστρέφουν το δασικό μας πλούτο, ουδείς ουσιαστικός και εμφανής προβληματισμός, παρουσιάστηκε στην ελληνική κοινωνία και ελληνική πολιτεία.
Οι έλληνες πυροσβέστες και φέτος ξεπερνώντας ωράρια και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας έπραξαν το καθήκον τους, όπως κάθε μέρα εδώ και τόσα χρόνια.
Δυστυχώς όμως μόνο η προσφορά του έλληνα πυρ/στη δεν αρκεί. Πέρα από την ολιγωρία της πολιτείας, δυστυχώς ούτε Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ δείχνει να έχει ευαισθητοποιηθεί καθότι ανθρώπινο χέρι συμπολιτών μας :
Αμελεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας, τουλάχιστον στην αυλή του.
Εκτελεί θερμές εργασίες στην ύπαιθρο.
Ρίπτει τσιγάρα, ανάβει φωτιές για να ψήσει ή για να κάψει ξερόχορτα.
Συνεχίζει με εγκληματική αμέλεια να ανάβει πυρκαγιές σε δασικές ή αγροτικές εκτάσεις.
Συνεχίζει με εγκληματική πρόθεση ,χάριν οικιστικών ,οικονομικών ή άλλων ιδίων συμφερόντων να μετατρέπεται σε απεχθή εμπρηστή.
Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας :
Δεν ενισχύουν το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κίνημα ,καθιστώντας τη χώρα μας την πλέον ολιγάριθμη σε εθελοντές πυροσβέστες.
Όταν εκδηλώνεται πυρκαγιά μετατρέπονται σε φωτογράφους κινηματογραφιστές της καταστροφής.
Συνωθούνται με τα αυτοκίνητά τους , από απλή περιέργεια ,δυσχεραίνοντας ακόμα και την προσπέλαση των οχημάτων επέμβασης.
Ως απλοί θεατές της πυρκαγιάς αρκούνται στο σχολιασμό και μερικές φορές φτάνουν έως και τον προπηλακισμό των πυροσβεστών που σπεύδουν στη μάχη.......

Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον άρθρο στο sikionioipolites.blogspot.com

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777