17 Μαρτίου 2011

Ο Εθελοντισμός ως μέσω εργασιακής αποκατάσταση και όχι ως μέσω προσφοράς.

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ για τον εθελοντισμό στο Π.Σ.

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ: (ο) ουσ. θηλ. ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ [<αρχ. εθελοντής> εθέλω] ο θεληματικά προσφερόμενος να κάνει κάτι: "εθελόντρια νοσοκόμα" // (ειδ.) ο στρατευόμενος με την θέλησή του, χωρίς να επέχει υποχρέωση.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ = ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ !!!

Αυτές είναι οι έννοιες του εθελοντισμού που δυστυχώς όμως ΔΕΝ ισχύουν για μεγάλη μερίδα συναδέλφων Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Προς Θεού δεν ευθύνονται όσοι κατατάσσονται στο Π.Σ ως εθελοντές αλλά ευθύνονται όλοι αυτοί που έχουν ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ έτσι την έννοια του εθελοντισμού, φυσική - πολιτική - πελατειακή ηγεσία.
Δεν ευθύνεται ο νέος που ψάχνει για δουλειά και κάποιοι του έχουν βάλει στο μυαλό λέγοντάς του "πήγαινε εθελοντής στην πυροσβεστική για να γίνεις μόνιμος" αλλάζοντας έτσι στο μυαλό του την έννοια από "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ = ΠΡΟΣΦΟΡΑ" σε "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ = ΔΟΥΛΕΙΑ".


Σε συζήτηση που είχα με τα παιδιά από την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος τους είπα ότι "έχει χάσει την έννοια του ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ Π.Σ", η απάντηση που πήρα ήταν ότι έχουν κάνει πρόταση ως Ένωση Εθελοντών στην Επιτροπή για το σχέδιο νόμου που αφορά τον εθελοντισμό στο Π.Σ και είχαν ζητήσει την εξαίρεση της μοριοδότησης των εθελοντών πυροσβεστών για εργασία στο Π.Σ. αλλά τόσο το Αρχηγείο όσο και το Υπουργείο "αντιστέκονται σθεναρά" σε αυτή την προοπτική και οι λόγοι είναι πέρα για πέρα εμφανείς.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ της Ένωσης γιατί φαίνεται ότι θέλουν ένα "καθαρό" εθελοντισμό στο Σώμα και ΝΤΡΟΠΗ σε όλους αυτούς που "καταστρέφουν" την έννοια του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ για να τακτοποιούν ημέτερους.

Είχα προσωπική εμπειρία το καλοκαίρι όταν γνώρισα παιδιά (δόκιμους εθελοντές), εντελώς αδιάφορα για το Π.Σ που κυνικά μου ομολόγησαν ότι γίνονται εθελοντές μόνο και μόνο για να γίνουν "μόνιμοι" !!!
Ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέλφους εθελοντές του Π.Σ
που είναι μέλη όχι για να πάρουν μια θεσούλα αλλά γιατί πραγματικά
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !!!

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΥΓΙΟΎΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΏΡΑ.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777