17 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση από ΠΟΣΠΥΔ.

Η ΠΟΣΠΥΔ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στάθηκαν σε αυτό το δύσκολο, επίπονο και χρονοβόρο αγώνα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί.
Ανέκαθεν η πρόθεση της ΠΟΣΠΥΔ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ η μέγιστη απορρόφηση των συναδέλφων σε 12μηνη απασχόληση και παράλληλα να μην χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά του.
Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου θα απορροφηθούν άμεσα 3.400 συμβασιούχοι πυροσβέστες. Ο αριθμός αυτός είναι ο ακριβής των συναδέλφων που έχουν τις προϋποθέσεις. Συνεπώς δεν χρειάζεται να αγχώνονται οι συνάδελφοι με τα μόρια. Οι 2.000 συνάδελφοι που μένουν εκτός ρύθμισης είναι:

* Όσοι είναι άνω των 56 ετών,
* Όσοι δεν έχουν την προϋπηρεσία από 45 έως 56 ετών,
* Όσοι δεν έχουν II απολυτήριο στρατού,
* Όσοι προσλήφθηκαν το 2009,
* Όσοι δεν έχουν απολυτήριο τίτλο γυμνασίου είτε δημοτικού προ 1980,
* Και όσοι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Προτεραιότητα της ΠΟΣΠΥΔ είναι η υλοποίηση του νομοσχεδίου, δηλαδή η έκδοση της προκήρυξης, καθώς και η παραμονή στο Π.Σ. όσων συναδέλφων μείνουν εκτός ρύθμισης.
Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί στο Π.Σ. η εργασία των παραπάνω, καθώς όλες οι προκηρύξεις για κάλυψη θέσεων στο Δημόσιο απαιτούν απολυτήριο στρατού II και λευκό ποινικό μητρώο. Για όσους δε εκκρεμεί το I και το ποινικό μητρώο επισημαίνουμε ότι μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί να υπάρξει πιθανή μονιμότητα, και να μπορεί να διεκδικηθεί. Συνεπώς για τους υπόλοιπους συναδέλφους μπορεί να οριστεί από την ΠΟΣΠΥΔ συγκεκριμένο νέο διεκδικητικό πλαίσιο ώστε να πάμε σε νέες βελτιωμένες νομοθετικές διατάξεις και να προχωρήσουμε σε βελτιώσεις όπως έγινε αναφορά και στην πρόσφατη ομιλία του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ κ. Παπαντώνη στη Βουλή.
Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες τις νομικές εισηγήσεις των νομικών της ΠΟΣΠΥΔ και θα προχωρήσουμε σε σχετική αναλυτική ενημέρωση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακριβή εικόνα σχετικά με το χρόνο της προκήρυξης. Αναμένουμε την δημοσίευση του νόμου τις αμέσως ημέρες. Έχουμε δρόμο συνάδελφοι σε όλα τα επίπεδα.

ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ

Σ.Δ: Πολύ σωστά τονίζετε ότι πρέπει να μην χάσει κανείς συνάδελφος την δουλειά του και θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη ουσιαστικές κινήσεις προς αυτή την κατέυθυνση.
Διαφωνώ ως προς το ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Π.Σ.
Όπως είχε πει και ο Υπουργός Εσωτερικών αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός εργασίας υπάρχουν προγράμματα του ΟΑΕΔ στα οποία μπορούν να ενταχθούν ορισμένοι συνάδελφοι (εγκαταλείφθηκε και κακώς αυτή η προσπάθεια από μέρους μας) και η άλλη λύση είναι μια και μοναδική ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ Π.Δ 121/2007 για άλλη μια 5ετία και θεωρώ ότι θα έπρεπε ήδη να είχαμε κινηθεί και προς τις δύο αυτές κατευθύνσεις.
Επίσης κάτι που δεν αναφαίρετε παραπάνω είναι ότι εκτός της ρύθμισης, αν δεν κάνω λάθος, μένουν και τα παιδιά που μπήκαν από το 2004 και δεν έχει άλλη αντιπυρική απο το 2000 και υπηρετήσαν στον Στρατό είτε το 2008 είτε το 2009 είτε το 2010. Βάση νόμου είναι εκτός και είναι μεγάλη αδικία να τιμωρούνται συνάδελφοι που πήγαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα. Είχα γράψει σχετικά παλαιότερα και το είχα επισημάνει.
Διαβάστε ΕΔΩ.
Δεν είναι δυνατόν να μπουν μέσα άτομα που έφυγαν από το Σώμα για να βρουν αλλού την τύχη τους και τώρα να επιστρέφουν πίσω και να γίνονται Πυροσβέστες και να μένουν εκτός οι συνάδελφοι επειδή πήγαν και Υπηρέτησαν την Πατρίδα στον Στρατό.
Ας το δει αυτό πιο προσεκτικά η ΠΟΣΠΥΔ αυτό το θέμα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777