17 Μαρτίου 2011

Καιγόμαστε γιατί κάποιοι δεν … «καίγονται» για την πυροσβεστική!

Με προσωπικό μειωμένο κατά 40% λειτουργεί η Πυροσβεστική, ενώ απανωτά είναι τα κρούσματα πυρκαγιών με θύματα τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη...

Απανωτά κρούσματα πυρκαγιών με θύματα είχαμε τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη. Όπως μαθαίνω από μάχιμους και συνδικαλιστές «Η οικονομική κρίση φαίνεται πως «χτύπησε» και την Πυροσβεστική, αφού το προσωπικό με το οποίο λειτουργεί στο νομό Θεσσαλονίκης ανέρχεται περίπου σε 500 άτομα μαζί με την ΕΜΑΚ και 120 οχήματα από τα οποία τα 50 είναι υδροφόρες.
Όπως μου είπε παλιός συνδικαλιστής, την έχουμε βάψει ή μάλλον… «καήκαμε» αν προκύψουν δύο ή τρία συμβάντα ταυτόχρονα αφού δεν βγαίνουν οι βάρδιες! (Σε μια πυροσβεστική έξοδο για ένα περιστατικό, συμμετέχουν 5 άτομα που είναι ο κατώτερος αριθμός προσωπικού που προβλέπει ο κανονισμός).
Πάντως αν δει κανείς τον σχεδιασμό…Παπουτσή, δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας των πυροσβεστών, γελάς και κλαις μαζί. Στα χαρτιά υπάρχουν πυροσβεστικοί σταθμοί, όπως στη Νεάπολη και στην Καλαμαριά, αλλά δεν έχουν επανδρωθεί!
Για του λόγου το αληθές τον προηγούμενο μήνα δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στην περιοχή της Ανάληψης, δίπλα στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής στην οδό Μαρτίου. Νεκρός βρέθηκε επίσης ένας 30χρονος και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Ευρυπίδου 9. Τέλος κάηκε μέσα στον ίδιο μήνα , ακόμη ένας άνδρας σε εξαώροφη πολυκατοικία στην οδό Κασσάνδρου 64.

ΠΗΓΗ:
voria.gr

Σ.Δ: Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post τα προβλήματα από την έλλειψη χρημάτων και κατ' επέκταση υλικοτεχνικής υποδομής στο Σώμα θα γίνονται καθημερινά πιο εμφανή όχι μόνο στους πυροσβέστες αλλά και στους πολίτες. Δεν χωράει ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ στην ασφάλεια των πολιτών και των πυροσβεστών.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777