30 Μαρτίου 2011

Πάνω από πέντε χιλιάδες εποχικοί πυροσβέστες θα προσληφθούν φέτος.

Το Πυροσβεστικό Σώμα κινείται για την πρόληψη 5.387 εποχικών πυροσβεστών προκειμένου να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις την φετινή αντιπυρική περίοδο. Η θητεία τους θα είναι για ένα 6μηνο από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου.

Επίσης, εντός του Μαΐου, προκηρύσσονται οι 4.000θέσεις των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, η λήξη υποβολής των δικαιολογητικών θα ορισθεί μετά τις 10 Ιουνίου.
Τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν πριν τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ από 1η Νοεμβρίου έως 31Δεκεμβρίου θα γίνει η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες, προκειμένου από την 1η Ιανουαρίου να αναλάβουν υπηρεσία ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δασοπυρόσβεσης.
Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των συμβασιούχων πυροσβεστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι επιλύθηκε ένα πάγιο αίτημά τους.

ΠΗΓΗ:
Greece-Salonika

Σ.Δ: Πάρα πολλές οι αναφορές των ενημερωτικών ιστοσελίδων και ιστοχώρων από εχθές για την συνάντηση του Υπουργείου με τους προέδρους των σωματείων και τις εξαγγελίες του Υπουργού. Σας παρέθεσα μία από αυτές γιατί όλες είναι αδύνατον όπως καταλαβαίνετε να τις αναρτήσω.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777