30 Μαρτίου 2011

Στην Βουλή η δικογραφία για τον Μαρκογιαννάκη.

Διαβιβάστηκε στην Βουλή η ποινική δικογραφία κατά του τέως υφυπουργού Δημόσιας Τάξης επί ΝΔ κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη σχετικά με τις υπερτιμολογημένες μισθώσεις πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009.

Στην δικογραφία που απέστειλε στην Βουλή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αθ. Κατσιρώδης, περιλαμβάνονται τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης η οποία αφορά στην μη χρηστή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας στο πλαίσιο της σύναψης των συμβάσεων μίσθωσης των ελικοπτέρων SIKORSKY-64E μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Πυροσβεστικού Σώματος με την εταιρεία ICSS A.E.
Σύμφωνα με την διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση, προέκυψαν στοιχεία «περί ενδεχόμενης ευθύνης» του και για αυτό, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η δικογραφία απεστάλη αμελλητί στην Βουλή, η οποία καλείται τώρα να αποφανθεί αν στοιχειοθετείται ή όχι απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής μετά από σχετική πρόταση 60 βουλευτών.
Η δικαστική διερεύνηση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια ο οποίος είχε επαναδιαπραγματευθεί την επίμαχη σύμβαση και σύμφωνα με όσα είχε πει στην Βουλή η συμφωνηθείσα μίσθωση του κάθε ελικοπτέρου ήταν κατά 35% ακριβότερη σε σχέση με το 2010. Από την πλευρά του ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μαρκογιαννάκης έχει στραφεί κατά υπουργών του ΠαΣοΚ οι οποίοι συνήψαν τις νεότερες συμβάσεις ενοικίασης των ελικοπτέρων.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σ.Δ: Για να δούμε θα μπει κανείς από αυτούς ΦΥΛΑΚΗ που έκαναν "μη χρηστή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας" ;;;
Το Π.Σ. δεν θα μπορεί να λειτουργήσει έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Αναρωτιέμαι αν θα έχουμε πετρέλαιο για τα περιπολικά εν όψη αντιπυρικής, αν θα έχουμε χρήματα για να συντηρήσουμε την όποια την υλικοτεχνική υποδομή υπάρχει. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε αυτή την Χώρα ας τιμωρηθούν αυτοί που ΚΑΤΑΧΡΆΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ με τον οποιοδήποτε τρόπο, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ οι εργαζόμενοι - άνεργοι να πληρώνουμε τα σπασμένα και αυτοί οι "κύριοι", σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, να κυκλοφορούν ελεύθεροι !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777