20 Απριλίου 2011

Οι δόκιμοι ειδικοί φρουροί σε απόγνωση...

Σε απόγνωση βρέθηκαν οι 504 εκπαιδευόμενοι Ειδικοί Φρουροί της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι βρίσκονται σε πρακτική εκπαίδευση σε υπηρεσίες της Αττικής και ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους τέλος Μαΐου και συνέχεια θα τοποθετηθούν στις υπηρεσίες τους αναλαμβάνοντας ενεργό δράση। Ο λόγος ;...

Οικονομικό αδιέξοδο!!! Ως εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν μια πενιχρή αμοιβή, η οποία κατά 80% περίπου κρατείται από την υπηρεσία για τα έξοδα διατροφής τους στην σχολή εκπαίδευσης.
Περίμεναν όμως λίγο πριν την Λαμπρή να αποκτήσουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το παραδοσιακό έστω και ισχνό αρνάκι και να μην καταλήξουν σε χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, αλλά ματαίως!!
Μεγάλη Εβδομάδα, αρκετοί από αυτούς με οικογένειες και παιδιά, απεγνωσμένοι ενημέρωσαν το Σωματείο (ΣΕΦΕΑΑ) τους για το οικονομικό αδιέξοδο και εκείνο με τη σειρά του ανέλαβε δράση, αντιπροσωπεία του οποίου με επικεφαλής τον πρόεδρο του, απαίτησαν την άμεση καταβολή ποσού έναντι, από το αποθεματικό της Διαχείρισης χρηματικού.Αποτέλεσμα, η άμεση ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των οικονομικών υπηρεσιών του Αρχηγείου και ιδίου του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για εξεύρεση περίπου 250.000 eurw τα οποία και θα παραλάβουν οι διαχειριστές των υπηρεσιών που με την σειρά τους θα διανείμουν στους εκκολαπτόμενους Ειδικούς Φρουρούς.
Βέβαια τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν εν ευθέτω χρόνο και θα κρατηθούν από τους μισθούς τους όταν σύντομα θα είναι εν ενεργεία.

ΠΗΓΗ: ΒLOKO.GR

Σ.Δ: "Ως εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν μια πενιχρή αμοιβή, η οποία κατά 80% περίπου κρατείται από την υπηρεσία για τα έξοδα διατροφής τους στην σχολή εκπαίδευσης."
Αυτό κρατήστε το συνάδελφοι γιατί OTAN με το καλό κάποιοι γίνουν δόκιμοι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης το ίδιο θα ισχύσει και γι αυτούς, όπως το ίδιο ισχύει μέχρι τώρα για όσους έχουν μπει ως δόκιμοι στο Π.Σ.
Έβαλα αυτό το άρθρο απλά για να το υπενθυμίσω μια και έχω αναφέρει το θέμα και παλαιότερα και να ξέρουμε τι παίζει.
Υπολογίστε στα περίπου 300 € λοιπόν τον μισθό, ίσως και πολλά είπα, για 2 μήνες εκπαίδευσης.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777