19 Απριλίου 2011

Κίνδυνος να «πάμε» στο καλοκαίρι με «σάπια» καναντέρ!

Με ασυντήρητα πυροσβεστικά αεροπλάνα κινδυνεύει να αρχίσει σε λίγες ημέρες η αντιπυρική περίοδος, αφού από έντεκα συνολικά καναντέρ, που πρέπει να είναι έτοιμα ως το τέλος Μαΐου, ως τώρα έχουν συντηρηθεί μόλις δύο. Ο κίνδυνος, μάλιστα, γίνεται ακόμα μεγαλύτερος καθώς η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ακόμα δεν έχει προχωρήσει στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού για τη συντήρηση των αεροσκαφών.

Αυτά προκύπτουν από την ερώτηση που κατέθεσαν πρόσφατα στη Βουλή τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σύντομα με τις ογδόντα προσλήψεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη και με την «εγκύκλιο Ραγκούση» ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας.

Η χώρα μας, συγκεκριμένα, διαθέτει σήμερα ένα στόλο αεροσκαφών καναντέρ τα οποία κάθε χρόνο περνούν ετήσια επιθεώρηση – επισκευή ή PDM (Periodic Depot Maintenance) Εργοστασιακή Συντήρηση – Επισκευή.
Κανονικά έως το τέλος Μαΐου πρέπει να είναι επιχειρησιακά έτοιμα έντεκα αεροσκάφη. Αυτό όμως με το εναπομείναν προσωπικό της ΕΑΒ είναι δύσκολο –αν όχι αδύνατο- να επιτευχθεί, αφού μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης 557 ατόμων το 2010, στο τμήμα των πυροσβεστικών αεροσκαφών έχει φτάσει, από 47 πέρσι, να απασχολούνται σήμερα 29 άτομα, από τα οποία μέσα στο χρόνο τα τέσσερα φεύγουν με σύνταξη. Ταυτόχρονα υπάρχουν ελλείψεις τεχνικού προσωπικού και σε άλλες ειδικότητες (μηχανικοί κινητήρων, ελασματουργοί, ηλεκτρονικοί κ.λπ.).

Διαβάστε περισσότερα στον
ΕΝΤΟΛΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777