25 Απριλίου 2011

Επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης στο Ακρωτήρι στην Κρήτη.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ χθες κατά την επιχείρηση διάσωσης ενός νεαρού στρατιωτικού στον Κόλπο Στεφάνου στο Ακρωτήρι.
Ο νεαρός άνδρας έπεσε από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη πλαγιά, και σώθηκε χάρη στην παρουσία εκδρομέων που βρέθηκαν στο σημείο τυχαία.
Ο στρατιωτικός είχε έρθει από τη Μυτιλήνη για διακοπές επισκεπτόμενος συνάδελφό του που υπηρετεί στα Χανιά. Η παρέα των τριών ατόμων, κατασκήνωσε στην απομονωμένη παραλία του Κόλπου Στεφάνου στο Ακρωτήρι, μια τοποθεσία που είναι απομακρυσμένη και η πρόσβαση στο σημείο πολύ δύσκολη ακόμη και για τους κατοίκους που γνωρίζουν την περιοχή. Ο τυχερός τελικά στρατιωτικός, θέλησε να ανέβει σε ένα ύψωμα και να βγάλει μία αναμνηστική φωτογραφία, όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε από μεγάλο ύψος. Για καλή του τύχη, μία οικογένεια βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να απολαύσει τη θέα όταν είδαν του φίλους του νεαρού να καλούν σε βοήθεια.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 4 άνδρες και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων ενώ οι κάτοικοι των γύρω χωριών, άφησαν το Πασχαλινό τραπέζι και έσπευσαν επιτόπου να βοηθήσουν.
Η επιχείρηση διάσωσης κράτησε τουλάχιστον 2 ώρες καθώς η ανάβαση του τραυματία ήταν πιο δύσκολη από το αναμενόμενο, στη κακοτράχαλη πλαγιά του Κόλπου Στεφάνου.
Ο διασωθείς στρατιωτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και θα διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Πηγή: neatv.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777