06 Απριλίου 2011

Ερωτήσεις Συναδέλφων προς τον Υφ. Προ. Πο κ. Οθωνα και οι απαντήσεις που έδωσε.

Για την πολιτική 05/04/2011
- Κυριε υπουργε σας αξιζουν συγχαρητηρια για την πολιτικη βουληση που δειξατε στο θεμα τον εποχικων πυροσβεστων! ειμαι και εγω απο αυτουσ που προσληφθηκαν το 2009 αλλα εχω και προηγουμενη αντιπυρικη περιοδο! θα ηθελα να ρωτησω πια η διαφορα τον τριων που εχω εγω σπαστα (2002-2009-2010) με αυτους που εχουν συνεχομενες (2008-2009-2010) και δεν μπορω να λαβω μεροσ! ευχαριστω!


Αγαπητέ φίλε, Θέλω να σας πω όμως ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλίσουμε σε όσο το δυνατό περισσότερους συμβασιούχους, εποχικούς, εργαζόμενους πυροσβέστες την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην σχετική προκήρυξη. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο δίνοντας την προτεραιότητα σε όσους εργάζονται περισσότερα χρόνια και σε όσους εργάζονται συνεχόμενα χρόνια.
Για τους υπόλοιπους θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουν αν γίνεται ως εποχικοί. Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία


********************************************************************

Για την πολιτική 05/04/2011 - Κ. Υφυπουργέ καλησπέρα σας. Είμαι και εγώ ένας συμβασιούχος πυροσβέστης και θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ γιατί πραγματικά είστε η μονοί που ασχοληθήκατε σοβαρά με το θέμα μας και αυτό φάνηκε επιτέλους. Κ. Υφυπουργέ ανήκω στην κατηγορία των 100 περίπου ατόμων που πηγαίνουμε σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και παίρνουμε φέτος το απολυτήριο του γυμνάσιου.
Έχετε αποδείξει ότι πάνω απ όλα είστε άνθρωπος και πρέπει να δείτε αυτή την τόσο σοβαρή και παράλληλα αδικημένη κατηγορία πρώτα απ την ανθρωπιστική της πλευρά. Είμαστε όλοι νέα παιδιά Κ. Υφυπουργέ με πολύ μεγάλη εμπειρία που έχουμε δώσει και την ψυχή μας τόσα χρόνια για το σώμα. Είναι κρίμα και μεγάλη αδικία για ένα μήνα να μην μπορούμε να λάβουμε μέρος στην προκήρυξη και να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς δουλειά ενώ δεν το αξίζουμε.
Δίνουμε μεγάλο αγώνα Κ. Υφυπουργέ κάθε μέρα για να ζήσουμε της οικογένειες μας και παράλληλα να πάμε σχολειό για να πάρουμε αυτό το χαρτί και τώρα που φτάσαμε στην πηγή να μην μπορούμε να πιούμε νερό. Μην μας στερείτε το δικαίωμα στο όνειρο για ένα μήνα δώστε μας μια ευκαιρία και θα σας αποδείξουμε ότι την αξίζουμε όπως κάναμε τόσα χρόνια. Είναι κρίμα Κ. Υφυπουργέ σας παρακαλούμε σκύψτε πάνω απ το πρόβλημα μας και μη μας αφήνετε απ έξω γιατί δεν το αξίζουμε.

Είμαστε πολύ λίγοι αλά μπορούμε να προσφέρουμε παρά πολλά. Κάντε Άλο ένα καλό στα τόσα που κάνατε και να είστε σίγουρος πως δεν θα το μετανιώσετε. Ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο γράμμα αλλά είστε η τελευταία μας ελπίδα. Σας ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας.


Αγαπητέ φίλε Στην συνάντηση που είχαμε χθες με τα προεδρία των εποχικών πυροσβεστών ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία ότι για να διευκολυνθούν όλοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, αλλά κυρίως για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αποφοιτήσουν φέτος από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας να καταθέσουν και εκείνοι τα χαρτιά τους, λήξη υποβολής των δικαιολογητικών θα ορισθεί μετά τις 10 Ιουνίου. Οπότε θα έχετε την δυνατότητα να συμμετάσχετε στην προκήρυξη.

ΠΗΓΗ:
Μ. ΟΘΩΝΑΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777