12 Απριλίου 2011

"ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ" στο Π.Σ. αν δεν εργαστούν φέτος οι "εποχικοί" - Με σοβαρές ελλείψεις ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.

Κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Με σοβαρές ελλείψεις ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.

Για πρώτη φορά αξιωματικοί της Πυροσβεστικής από όλη την Κρήτη εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τα κενά σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή τα οποία πιστεύουν ότι θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο Σώμα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει σε λιγότερο από ένα μήνα.
Η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει την 1η του επόμενου μήνα και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου. Ήδη όμως οι ελλείψεις δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους υπεύθυνους που έχουν αναλάβει το σχεδιασμό και τον καταμερισμό της δύναμης και στους τέσσερις νομούς του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφατες αποστρατείες από την Π.Υ δεν καλύφθηκαν με την άφιξη νέων πυροσβεστών, ενώ για φέτος σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές οι εποχικοί πυροσβέστες θα ενισχύσουν τους μόνιμους συναδέλφους τους την 1η Μαΐου κι όχι στις αρχές Απριλίου όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Φαινομενικά αυτή η αλλαγή δείχνει να μη δημιουργεί προβλήματα σε κάποιους που είναι εκτός της λειτουργίας των πυροσβεστικών υπηρεσιών.
Όσοι όμως γνωρίζουν τις ανάγκες που υπάρχουν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και λένε ότι είναι πολύ πιθανό κάποιοι εποχικοί πυροσβέστες να αναζητήσουν εργασία αλλού και να μην περιμένουν τον Μάη μήνα για να εργαστούν.
Αυτό αναπόφευκτα θα προκαλέσει δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του νησιού που ποντάρουν πολύ στην παρουσία των εποχικών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της νέας αντιπυρικής περιόδου, η οποία αναμένεται καυτή.
«Υπάρχει κίνδυνος και ήδη λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα, κάποιοι εποχικοί πυροσβέστες να προτιμήσουν λόγω καθυστέρησης να εργαστούν κάπου αλλού εποχιακά και να μην περιμένουν ακόμη ένα μήνα για να πιάσουν δουλειά» δήλωσε στην «Πατρίδα» πηγή από την πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου.
Οι μόνιμοι πυροσβέστες που υπηρετούν στην Κρήτη είναι κατά κοινή ομολογία πολύ λιγότεροι από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα και απαιτούνται από τις ανάγκες που προκύπτουν χρόνο με το χρόνο.
Συγκεκριμένα οι μόνιμοι πυροσβέστες στο νησί είναι περίπου 515, οι οποίοι είχαν τη βοήθεια 518 εποχικών πυροσβεστών πέρυσι. Φέτος εκτίμηση πολλών αξιωματικών της Π.Υ είναι ότι οι εποχικοί θα είναι λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά για το λόγο που προαναφέρθηκε.
Μάλιστα, από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις που υπάρχουν, ελλείψεις αναμένεται να παρατηρηθούν στους οδηγούς, στοιχείο που θα οδηγήσει στην δυσλειτουργία στην κίνηση και στις περιπολίες των πυροσβεστικών οχημάτων. Ήδη σε πυροσβεστικό τμήμα του νομού Ηρακλείου υπηρετούν μονάχα δύο οδηγοί, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν ούτε ρεπό να πάρουν, καθώς είναι αναγκαία η παρουσία τους σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε περισσότερα στο emergencyservices

Σ.Δ: Μωρέ ότι θέλετε λέτε; Είναι δυνατόν τόσα χρόνια που ήμασταν ξεκρέμαστοι να μην φεύγαμε από το Π.Σ. και τώρα που έχουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΟΜΟ και χρονοδιάγραμμα τακτοποίησης να σηκωθούμε να φύγουμε;
Σε τι αποσκοπούν αυτές οι δηλώσεις άραγε ;;;

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ.... για φέτος !!!

Πάντως ειπώθηκαν και ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ στο άρθρο αυτό που αποστομώνουν πολλούς και διάφορους "περίεργους" οι οποίοι ρίχνουν χολή και δηλητήριο σε διάφορα blog΄s εναντίων των συμβασιούχων πυροσβεστών, παράδειγμα :
"(...)πολύ πιθανό κάποιοι εποχικοί πυροσβέστες να αναζητήσουν εργασία αλλού (...) θα προκαλέσει δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του νησιού που ποντάρουν πολύ στην παρουσία των εποχικών για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της νέας αντιπυρικής περιόδου".
Οσο για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή πολύ φοβάμαι, και το έχω γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, ότι φέτος το Σώμα θα περάσει πολύ δύσκολα από κάθε άλλη χρονιά

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777