13 Απριλίου 2011

Περισσότερες φωτιές με πιο λίγες ζημιές Ενισχύονται με εποχικούς εργάτες Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και Τμήμα Δασών

Επιτυχής η άσκηση «ΛΑΙΛΑΠΑ 2011», παρά τα μικροπροβλήματα στο θέμα του συντονισμού, των εναερίων μέσων και των υπηρεσιών.
Στις 15 Μαΐου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου θα ενισχυθεί με 120, περίπου, εποχικούς εργάτες πυρόσβεσης, που θα κατανεμηθούν στους πυροσβεστικούς σταθμούς υπαίθρου. Οι σταθμοί της υπαίθρου, αποδεδειγμένα από στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, δέχονται ένα μεγάλο αριθμό κλήσεων για κατάσβεση πυρκαγιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Η εξάμηνη ενίσχυση των σταθμών της υπαίθρου θα δώσει τη δυνατότητα να εκτελούνται περιπολίες, με απώτερο σκοπό και στόχο να προλαμβάνονται οι πυρκαγιές στο ξεκίνημά τους. Όπως μας ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Λεωνίδας Λεωνίδου, «παρατηρήσαμε ότι με την ενίσχυση των σταθμών της υπαίθρου, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, τα τελευταία χρόνια, ενώ ο αριθμός των πυρκαγιών αυξάνεται, η καμένη έκταση μειώνεται».
Επιπλέον, θα ενισχυθεί και το Τμήμα Δασών με 360 περίπου εποχικούς δασοπυροσβέστες. Από πλευράς αρμοδιοτήτων, σημειώνεται ότι το Τμήμα Δασών είναι υπεύθυνο για την πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών μέσα στα κρατικά δάση, και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου έξω απ’ αυτά.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι υπεύθυνη για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην ύπαιθρο.

Διαβάστε περισσότερα στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ.

Σ.Δ: Η κατανομή αρμοδιοτήτων όπως παρατηρείτε είναι διαφορετικές απο τις δικές μας Υπηρεσίες Πυροσβεστικής και Δασών.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777