14 Μαΐου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την Προκήρυξη 4.000 θέσεων Πυροσβεστών 5τούς Υποχρέωσης.

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επαγγελματική αποκατάσταση των εποχικών πυροσβεστών ανακοίνωσε σήμερα από τα Χανιά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέλιος Στεφανίδης κάνοντας γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει την προκήρυξη για κάλυψη από αυτούς 3.400 θέσεων στην πυροσβεστική υπηρεσία.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "το φετινό καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο που θα απασχοληθούν ως εποχικοί. Μετά την επαγγελματική τους αποκατάσταση, που θα γίνει με κριτήρια που ορίζει η προκήρυξη, θα δουλεύουν όλο το χρόνο, θα έχουν ασφάλιση, θα προσφέρουν όπως και οι μόνιμοι πυροσβέστες όλοι μαζί πλέον, θα λυθεί το εργασιακό και θα έχομε μια ειρήνη στο προσωπικό ώστε να είναι απερίσπαστοι και να έχομε αποτελέσματα σαν υπηρεσία".Σημειώνεται ότι οι εποχικοί πυροσβέστες είναι 5.375. Η προκήρυξη προβλέπει την πρόσληψη 3.400 από αυτούς καθώς και 600 πολιτών.

Ο κ. Στεφανίδης επανέλαβε επίσης ότι και φέτος από την Κρήτη θα επιχειρούν δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα κατά την αντιπυρική περίοδο. "Θα είναι στην ώρα τους εδώ. Έχουμε καταφέρει με τις εταιρείες που τα διαθέτουν και δεν αυξήσαμε τις τιμές. Είναι παγωμένες οι τιμές λόγω της οικονομικής κατάστασης. Μαζί με την πολιτική μας ηγεσία μιλήσαμε με τους προμηθευτές και κράτησαν τις τιμές σταθερές" σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη θα σταθμεύουν ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου και ένα μεσαίου, με κάδο και τα δυο.
Το βαρέως τύπου θα επιχειρεί από τα Χανιά και το μεσαίου από το Ηράκλειο.
Το πρωί ο κ Στεφανίδης προέδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων.
Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, που συνοδεύεται από τον επιθεωρητή νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, θα επισκεφθεί όλους τους νομούς της Κρήτης και την Δευτέρα θα πάρει μέρος στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει στο Ηράκλειο για την αντιπυρική θωράκιση της Κρήτης.

Πηγή: www.athina984.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ capital

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777