18 Μαΐου 2011

Καθημερινά τα Δεδομένα Αλλάζουν.................Zητούν μέτρα σοκ για να μας δώσουν την 5η δόση

- Σκληρές διαπραγματεύσεις για τα μέτρα του 2011 που δεν ικανοποιούν
- Στο Λονδίνο αναζητά η Κυβέρνηση σύμβουλο για την επιμήκυνση
- Άρον-άρον ο Παπακωνσταντίνου στην Ελλάδα μετά το ΟΧΙ των Βρυξελλών
- Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Παπακωνσταντίνου


Άρον - άρον επέστρεψε από Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να «γράψει» από την αρχή το πρόσθετο φετινό «πακέτο» μέτρων, όσο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγη ώρα μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκε στο γραφείο του στην Πλατεία Συντάγματος και κάλεσε άμεσα τους στενούς του συνεργάτες σε μία έκτακτη σύσκεψη.
Σε αυτήν την σύσκεψη που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη μετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ κ. Γ. Κυριακός και ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκης.Επί τάπητος έχει πέσει το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης.
Η «φόρμουλα» που σε αυτή την φάση αναζητείται αφορά τις εγγυήσεις που θα δοθούν στην τρόικα για να προχωρήσει σε επιπρόσθετο δανεισμό προς της Ελλάδα για τα έτη 2012 -2013.

Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας εξελίσσοντας σε θρίλερ και οι επικεφαλής θα παραμείνουν στην Αθήνα και την επόμενη εβδομάδα, μέχρι να κλειδώσει ένα πακέτο μέτρων έως το 2015 που θα είναι από όλους αποδεκτό.. Σημεία τριβής θεωρούνται τα μέτρα για το 2011, η εξειδίκευση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Δεν είναι λίγοι πάντως οι αναλυτές που προβλέπουν και πολιτικές εξελίξεις μετά την απαίτηση της τρόικας να υπάρξει συναίνεση και έγγραφες δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση των νέων μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο lamiareport να "ανοίξει" η καρδιά σας....
Πάντως πολλές "επισκέψεις" είχε χτες το Οικονομικων που τους πρόλαβε όλους ;;;

Σ.Δ: Οπως έγραψα πολλές φορές η κατάσταση στην Χώρα δεν επιτρέπει καθυστερήσεις σε ότι κάνουμε.
Κάθε μέρα τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν !!!
Δυστυχώς για την Πατρίδα μας και όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ βρισκόμαστε σε απίστευτο τέλμα και ελπίζω, όπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ άλλωστε να βγει από αυτό, ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΑΝ ΚΛΑΔΟ !!!Η τρόικα ζητάει συναίνεση από όλα τα κόμματα και αυτό σημαίνει ότι κάτι περισσότερο άσχημο από τα προηγούμενα μας έρχεται !!!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ας βάλουν μυαλό οι πολιτικοί μας και ας μην υποκύψουν σε περαιτέρω "μέτρα" κατά των πολιτών

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777