14 Ιουνίου 2011

Σοβαρές δυσκολίες από τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική

Οι μεγάλες ελλείψεις της Πυροσβεστικής σε υλικοτεχνικά μέσα και προσωπικό, αλλά και τα προβλήματα των υπαλλήλων της, θα προκαλέσουν σοβαρές δυσκολίες και τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Το γεγονός αυτό επισημαίνεται σε Ερώτηση του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Στη σχετική Ερώτηση τονίζεται ότι το «προσωπικό θα χρειαστεί να δουλέψει σκληρά για να καλυφθούν τα 4.300 οργανικά κενά της υπηρεσίας, τα οποία όχι μόνο δεν καλύπτονται, αλλά κάθε χρόνο αυξάνονται με σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων». Παράλληλα, αναφέρεται πως «σημαντικές περικοπές υπάρχουν στα κονδύλια του προϋπολογισμού για την Πυροσβεστική. Για το 2011 είναι μειωμένα κατά 81,35 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010 και κατά 129 εκατομμύρια σε σχέση με το 2009». Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «οι καταγγελίες για απαρχαιωμένα οχήματα, ορισμένα από τα οποία φορούν φθαρμένα και πολυχρησιμοποιημένα ελαστικά, υδροφόρα οχήματα εκτός λειτουργίας, προμήθειες ελαστικών σε διαδικασίες ακύρωσης, μειωμένες δαπάνες για τη συντήρηση οχημάτων, γίνονται ολοένα και περισσότερες, ενώ τα οχήματα δεν ελέγχονται από ΚΤΕΟ γιατί είναι ακατάλληλα για κυκλοφορία».
Σύμφωνα, δε, με πρόσφατες ανακοινώσεις συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων της Πυροσβεστικής, μόλις 8 από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι μάχιμα, ενώ δεν έχει μισθωθεί κανένα ελικόπτερο από τα 12 που μισθώνονταν κάθε χρόνο και τα 5 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής είναι ασυντήρητα εδώ και μήνες. Εξάλλου η τεχνική - εφοδιαστική υποστήριξη των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής έχει ανατεθεί στο ΝΑΤΟικό οργανισμό ΝΑΜSA με την ένταξή τους σε υφιστάμενη σύμβαση για τα ίδιου τύπου ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε άλλη σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ επισημαίνεται πως
«διανύουμε ήδη το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δεν έχουν λάβει τη μισθοδοσία του Μαΐου. Σύμφωνα δε με διαταγή του αρχηγείου της Πυροσβεστικής, για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, σε όλους τους συμβασιούχους πυροσβέστες θα χορηγηθούν ένα ζευγάρι άρβυλα, ένα ζευγάρι γάντια και μία θερινή μπλούζα».

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σ.Δ: Μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά τα οχήματα - περιπολικά δασών έχει το Π.Κ. ΘΑΣΟΥ και πιστεύω ότι πρέπει να το δούν αυτό το θέμα ποιο προσεκτικά.
Οσο για το θέμα της ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ έχει παραπάει.... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ, ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...........
Χρωστάμε στον φουρναρη, στον μπακάλη, στην ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στο φαρμακείο......
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΙΑ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΞΩΘΕΊΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777