14 Ιουνίου 2011

Επιστολή του Σωματείου μας σε Βουλευτές και ΜΜΕ του Ν. Θεσσαλονίκης

Λαγκαδάς, 12 Ιουνίου 2011
Αριθ. Πρωτ : 37

Κύριοι/ες Βουλευτές,

συμφώνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Προ. Πο. κ. Όθωνα στις 29 Μαρτίου 2011 στους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων μας στις οποίες είχε δώσει ορίζοντα δημοσίευσης της προκήρυξης 4.000 θέσεων Πυροσβεστών 5ετους Υποχρέωσης μέχρι τα μέσα Μαΐου, καθώς και την ανακοίνωση του Αρχηγού Π.Σ. από τα Χανιά, θα έπρεπε ήδη να βρισκόμαστε σε τροχιά δημοσιοποίησης της προκηρύξεως.
Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ότι ακόμα δεν έχουν μπει οι απαραίτητες υπογραφές και συγκεκριμένα ακόμα δεν έχει υπογράψει τον φάκελο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης με συνέπεια, όπως μας ενημέρωσε ο Γεν. Γραμματέας του Υπ.Προ.Πο, να μην μπορεί να
«προχωρήσει» σχετική προκήρυξη.
Γνωρίζουμε ότι η Πατρίδα μας περνάει από τις δυσκολότερες στιγμές της, δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και τις
σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα που καθημερινά αυξάνονται δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του και κατ΄ επέκταση στην ασφάλεια των πολιτών και του φυσικού πλούτου της Πατρίδας μας ενόψει μάλιστα και ενός ομολογουμένως θερμού καλοκαιριού.
Επιπλέον με την ψήφιση του Ν. 3938/2011 (ΦΕΚ 61 Α) καθώς και με τις παραπάνω εξαγγελίες του Υφυπουργού, δημιουργήθηκαν προσδοκίες στους συναδέλφους μας που αγωνιούν κάθε μέρα που περνά και περισσότερο, για το τι μέλει γενέσθαι με το εργασιακό μας, με το ηθικό στο ναδίρ.
Σεβόμενοι την αγωνία των συναδέλφων μας καθώς και την τύχη του Πυροσβεστικού Σώματος, παρακαλούμε να κάνετε
παρέμβαση στους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ραγκούση, Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ώστε να προχωρήση άμεσα η υπογραφή του σχετικού φακέλου και εν συνεχεία να βγεί η προκήρυξη.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ακόμη
δεν μας έχει καταβληθεί ο μισθός όπως και ότι δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές διαταγές για εργασία τις Κυριακές, νυχτερινά και υπερωρίες με κίνδυνο να μην μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά σε συμβάντα.
Για όλα τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε
πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα.

Για περαιτέρω ενημέρωση παρακαλούμε όπως κλειστεί ραντεβού ΑΜΕΣΑ μαζί σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777