02 Ιουνίου 2011

Μονόδρομος πλέον οι ένστολες διαμαρτυρίες για λύσεις στα άλυτα προβλήματά μας.


Αθήνα 1 Ιουνίου 2011
Αρ. Πρωτ.:600/2/5


Μονόδρομος πλέον οι ένστολες διαμαρτυρίες για λύσεις στα άλυτα προβλήματά μας

Συνεδρίασαν σήμερα στην Αθήνα τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας προκειμένου να καθορίσουν μια κοινή αγωνιστική γραμμή πλεύσης για την αντιμετώπιση των κοινών εργασιακών προβλημάτων και την απόκρουση των ισοπεδωτικών μνημονιακών μέτρων, που οδηγούν τις υπηρεσίες στο κλείσιμο και τους ένστολους στη φτώχεια και στην απαξίωση.
Όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί εκ μέρους των Ομοσπονδιών μας, η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τα Σώματα Ασφαλείας, ενέκρινε περικοπές ακόμα και των λειτουργικών δαπανών με αποτέλεσμα το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη να υπονομεύεται διαρκώς.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καταγγέλλει αυτήν την πολιτική και αγωνίζεται για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας σε όλη την επικράτεια για όλους τους συμπολίτες μας, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτήν την πολιτική και να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση συγκεκριμένων αιτημάτων μας, λαμβάνοντας υπόψη της ότι το αγωνιστικό μας πλαίσιο, που θα αποτελέσει αντικείμενο ένστολων δυναμικών κινητοποιήσεων εντός του Ιουνίου, σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο, και ανάλογα με τα κυοφορούμενα ερήμην μας μέτρα, κινείται μακριά από συντεχνιακές λογικές και διεκδικήσεις.
Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά και με κάθε νόμιμο μέσο τα δίκαια αιτήματά μας, δεδομένου ότι η ελληνική κοινωνία συμμερίζεται τις αγωνίες μας και στέκεται σταθερά στο πλευρό μας.

Στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.

Αναδημοσίευση απο το blog 1η ΕΜΑΚ

Σ.Δ: Εδώ πιστεύω, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και μόνο, ότι θα έπρεπε σε αυτό το κείμενο να είναι και η δική μας σφραγίδα (ομοσπονδία), ανεξάρτητα των όποιων διαφορών πιθανόν να έχουμε (μόνιμοι - συμβασιούχοι) και αυτό γιατί το εργασιακό μας ΔΕΝ είναι πλέον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αλλά του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και αυτό γιατί όπως έχουμε γράψει και ως Θεσσαλονίκη αλλά και προσωπικά, αυτά τα δύο λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και των ελλείψεων στο Σώμα κ.α, είναι πλέον ΆΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ !!!!
Αυτό απευθύνετε τόσο στην ΔΙΚΗ μας ομοσπονδία όσο και των ΜΟΝΙΜΩΝ συναδέλφων, ελπίζω κάποιος να ακούει και να βλέπει ώστε να κάνει το βήμα να κατεβούμε ΟΛΟΙ σε κοινή πορεία και ΟΧΙ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΑ πλέον και αυτό για τους λόγους τους εξήγησα παραπάνω αλλά και σε προηγούμενη μου ανάρτηση !!!
ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777