29 Ιουλίου 2011

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα νότια του Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Εκκενώθηκαν Πλατανές, Κεντροχώρι, Κρύα Βρύση

Θλιβερό είναι το θέαμα στα νότια του νομού Ρεθύμνου.
Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στο χωριό Πλατανές του Δήμου Αγίου Βασιλείου, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχουν εκκενωθεί τα χωριά Πλατανές, Κεντροχώρι, Κρύα Βρύση.
Από τη φωτιά, που καίει αυτή την ώρα σε δυο διαφορετικά μέτωπα στα Σαχτούρια και στην Κρύα Βρύση, έχουν γίνει στάχτη ποιμνιοστάσια, ζώα, μελισσοσμήνη, χιλιάδες ελαιόδεντρα, αγροτικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς έσπευσε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Τριγώνης ενώ από χθες το βράδυ, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, όλος ο μηχανισμός του Δήμου Αγίου Βασιλείου καθώς και πολίτες, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.
Με το πρώτο φως της ημέρας ενήργησαν τα δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα του νησιού και παράλληλα έφτασαν από την Αθήνα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, τα οποία προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που κατακαίει τα νότια του νομού και έχει αναγκάσει πολλές οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, η φωτιά οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στα βορειοανατολικά του χωριού Πλατανές, ταυτόχρονα σε δυο διαφορετικά σημεία στις 21.00 το βράδυ και γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού η περιοχή ήταν δυσπρόσιτη για τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

ΠΗΓΗ: ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σ.Δ: Στην περιοχή βρίσκονται εκτός από δασικά οχήματα, και τα οχήματα των σταθμών, άνδρες των πεζοπόρων της 3ης και της 1ης ΕΜΑΚ.
Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε και καλά και σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο και φυσικά να μην καούν περιουσίες.
Οι συνάδελφοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ΦΟΡΑΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ !!!!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777