29 Ιουλίου 2011

Έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν στο Δήμο Αγίου Βασιλείου-Στόχος να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά πριν νυχτώσει (βίντεο)

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29/07/11-18.45

Με δύο ακόμα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα που ήρθε απο την Αθήνα και ένα απο τη Σάμο, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο Δήμο Αγίου Βασιλείου για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Στόχος των έξι συνολικά πυροσβεστικών αεροσκαφών που πραγματοποιούν ρίψεις νερού αλλά και των μεγάλων επίγειων δυνάμεων, είναι να καταφέρουν μέσα στο χρόνο που απομένει μέχρι να νυχτώσει, να περιορίσουν τα πολλά και διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς ώστε στη διάρκεια της νύχτας να μπορούν οι επίγειες δυνάμεις να έχουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Να σημειωθεί ότι τα σπίτια στο χωριό Ορνέ έχουν εκκενωθεί προληπτικά και οι λιγοστοί ηλικιωμένοι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.
Το χωριό Κρύα Βρύση, γλύτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όπως και ο Πλατανές απο όπου και ξεκίνησε η πρώτη εστία της καταστροφικής πυρκαγιάς, στις 21.00 περίπου χθες το βράδυ.
Η πληροφορία ότι καταστράφηκε ολοσχερώς σπίτι απο τη φωτιά στο χωριό Κρύα Βρύση, διαψεύδεται.
Επί τόπου βρίσκεται και συντονίζει το επιχειρησιακό σχέδιο κατάσβεσης ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ.Τριγώνης. Όλος ο μηχανισμός του δήμου Αγίου Βασιλείου και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου βρίσκεται σε συναγερμό.

Απο νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής στη Αθήνα βρισκόταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης , οι οποίοι παρακολουθούσαν και συντόνιζαν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς

ΠΗΓΗ: ΡΕΘΥΜΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σ.Δ: Σήμερα στην πυρκαγιά το Ρέθυμνο βρίσκονται και συνάδελφοι που από χτες με την ανακοίνωση της προκήρυξης ξέρουν ότι δεν θα είναι μέσα στους πυροσβέστες 5ετους υποχρέωσης.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.
ΚΥΡΙΕ ΟΘΩΝΑ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΈ ΠΡΟ.ΠΟ.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΊΣΕΤΕ;
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ, ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ !!!
ΑΝΑΝΕΏΣΤΕ ΤΟ Π.Δ 121/2007 ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ Π.Π.Υ!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777