03 Αυγούστου 2011

Σε ύφεση αλλά οχι υπό έλεγχο οι φωτιές: Ανακοινώσεις Οθωνα για αποζημιώσεις.

Σε ύφεση είναι όλα τα μέτωπα που έχουν κάψει από χθες περισσότερα από 1400 στρέμματα δασικής (κατά κύριο λόγο) αλλά και γεωργικής έκτασης, στη μέση και τη ΒΔ Κέρκυρα.

Το πρωί, το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται από τις 2 τα ξημερώματα στην Κέρκυρα περιόδευσε στις περιοχές όπου οι πυροσβέστες δίνουν ακόμα μάχη με τις φλόγες. Η πρώτη τους επίσκεψη έγινε στους Λάκωνες όπου επιχειρούν τα εναέρια μέσα συνδράμοντας τον κύριο όγκο των επίγειων δυνάμεων, ενώ αμέσως μετά μετέβησαν στο Κομπίτσι διαπιστώνοντας την έκταση της καταστροφής.

Κυβερνητικές ανακοινώσεις


Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, ανακοίνωσαν την κυβερνητική συνδρομή για την επούλωση των πληγών που άφησε η φωτιά πίσω της:
Θα υπάρξει επανασχεδιασμός του επιχειρησιακού σχεδίου όπου μαζί με την πυροσβεστική, αστυνομία, λιμεναρχείο, το Δήμο αλλά και την τοπική διοίκηση του ΝΑΣΚΕ και σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις και την Αυτοδιοίκηση θα κατανέμεται καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό σε περιπτώσεις πυρκαγιών.
Από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ να γίνει εκτίμηση της απώλειας του φυτικού κεφαλαίου, κυρίως αφορά τα ελαιόδεντρα αυτό, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις
Θα εξεταστούν επίσης ζητήματα που προκύπτουν αν προκύπτουν- με τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και προστασία
Η κυβέρνηση θα δώσει τη συνδρομή της για το κόστος κατάσβεσης που όσο μπορούμε μαζί με εσάς να ενισχύσουμε τις εθελοντικές ομάδες ώστε να βοηθήσουμε να κάνουμε τη διαθεσιμότητά τους πιο εύκολη.

Διαβάστε περισσότερα στο Corfupress

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777