03 Αυγούστου 2011

Μπουρίνι, κεραυνοί και πυρκαγιές στη Χαλκιδική.

Το μπουρίνι που «πέρασε» χτες από τη Χαλκιδική άφησε πίσω του μεγάλες ποσότητες νερού και 10 πυρκαγιές από πτώση κεραυνών (9 στη Σιθωνία και 1 στην Κασσάνδρα), οι οποίες ευτυχώς δεν πήραν διαστάσεις και κατασβέστηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από το πρωί, ολόκληρη η Σιθωνία βρισκόταν στο επίκεντρο έντονων καταιγίδων, ενώ καταγράφηκε πτώση εκατοντάδων κεραυνών.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού και κάτοικοι από το πρωί έτρεχαν για να σβήσουν μικρές φωτιές που εκδηλώνονταν από την πτώση κεραυνών.
Συγκεκριμένα, ξέσπασαν φωτιές στον Αγ. Παύλο, την Καλογριά, τον Καρβουνά, την Πετράρα στον οικισμό του Παρθενώνα, στον Τορό, τη Βουρβουρού, τη Μεταμόρφωση, την Ακτή Σπαθιές και το Αζάπικο στη χερσόνησο της Σιθωνίας και στην Αγ. Παρασκευή Κασσάνδρας.
Στην κατάσβεση συμμετείχαν περισσότερα από 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες, συνεπικουρούμενα από 2 πεζοπόρα τμήματα της 2ης ΕΜΑΚ και 4 οχήματα από τη Θεσσαλονίκη και τον Πολύγυρο, καθώς και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος. Σε όλα τα περιστατικά κάηκαν μικρές δασικές εκτάσεις λίγων τετραγωνικών μέτρων.
«Από το πρωί όλη η περιοχή της Σιθωνίας είχε καταιγίδες με αποτέλεσμα να δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού και πολλούς κεραυνούς που προκάλεσαν μικρές πυρκαγιές οι οποίες ευτυχώς δε δημιούργησαν ανησυχία, καθώς κάηκαν λίγα δέντρα», σημείωσε ο Κώστας Κοκολάκης, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777