05 Αυγούστου 2011

Ν.Ε. ΚΚΕ: "Ανήμπορος ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές"

Μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών και έργα υποδομής στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά. Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει:

«Η περιοχή του Άι Βασίλη για άλλη μία φορά δοκιμάζεται από μεγάλες πυρκαγιές που κατέστρεψαν τις περιουσίες, αλλά και απείλησαν τα ίδια τα χωριά και τη ζωή των κατοίκων τους.
Ασχετα αν ήταν σκόπιμος εμπρησμός ή τυχαίο γεγονός, ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε ανήμπορος ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πυρκαγιές τέτοιας έκτασης, να προστατεύσει την πυρόπληκτη περιοχή.
Αποκλειστικά υπεύθυνες είναι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που δεν δημιούργησαν τις υποδομές, τα έργα πρόληψης και ανάπτυξης που απαιτούνται. Συνυπεύθυνες είναι οι τοπικές αρχές που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι φανερό ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά με συμβασιούχους – εποχικούς ή εθελοντές πυροσβέστες, αλλά απαιτείται μόνιμο, καλά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό γι’ αυτό το σκοπό.

Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να απαιτήσουν και η πολιτεία να ανταποκριθεί, την πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων, να διεκδικήσουν μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, έργα υποδομής και ανάπτυξης της περιοχής».

ΠΗΓΗ: Goodnet

Σ.Δ: Και εμείς αυτό λέμε ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, χρόνια το φωνάζουμε αλλά κανείς δεν ακούει. Πάλι καλά έστω και με τους Π.Π.Υ. ένα χρόνιο πρόβλημα του Π.Σ εν μέρη θα λυθεί.
Και κάτι άλλο άσχετο. Κάτι για "αγοραπωλησίες" ακούγονται....μην τολμήσετε !!!!


Η φώτο είναι από το πεζοπόρο της 1ης ΕΜΑΚ και ευχαριστώ για την παραχώρηση της.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777