25 Αυγούστου 2011

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Έβρο - Εκτός ελέγχου στην Αχαΐα.

Η ενίσχυση των ανέμων τις τελευταίες ώρες, είχε σαν αποτέλεσμα να αναζωπυρωθούν τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή Λευκίμης Έβρου.
Η πυρκαγιά κατευθύνεται πλέον προς τον οικισμό Κοίλα, ο οποίος από χθες έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν 47 πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 140 άνδρες, τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Επίσης, ολες οι δυνάμεις της περιφέρειας και των δήμων της περιοχής με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά και ο στρατός, ο οποίος έχει κινητοποιηθεί για τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί 28.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ αν η φωτιά επεκταθεί θεωρείται ότι θα απειληθούν και κτηνοτροφικές μονάδες.

ΠΗΓΗ: Newskosmos
*****************************************************

Εντωμεταξύ στην Ομπλού Αχαΐας παρά την ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστών να την θέσουν υπό έλεγχο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν βοήθησαν, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί. Στο πλευρό των πυροσβεστών συνδράμουν και οι κάτοικοι, προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην πλησιάσει τις κατοικίες.
Σήμερα στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρων με 15 άτομα και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Έξω Ποταμούς στο νομό Λασιθίου. Στο σημείο έσπευσαν 16 άνδρες με πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και επτά εθελοντές και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση, αλλά ευτυχώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή ΝεγράδεςΙωαννίνων, όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Econews

Σ.Δ: O Θεός να βάλει το χέρι του μέχρι το τέλος της ημέρας να τεθούν όλες οι πυρκαγιές ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ !!!
Στον Έβρο έχουν μεταβεί οχήματα και από την Θεσσαλονίκη επανδρωμένα και με Συμβασιούχους Πυροσβέστες. Επίσης από το πεζοπόρο της 2ης ΕΜΑΚ 30 περίπου άνδρες βρίσκονται και αυτοί στον Έβρο !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777