04 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτιές στο Μαίναλο Αρκαδίας και στο Αχλαδοχώρι Σερρών.

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 11.00 περίπου το πρωί στη θέση Ραπούνι στο Μαίναλο Αρκαδίας.
Η πυρκαγιά που βρίσκεται στην καρδιά του Μαινάλου καίει δασικές εκτάσεις και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αυτή την ώρα καίει σε ρεματιά που είχε ξανακαεί το 2000 και δίνεται μάχη να μην φύγει προς άκαφτο παρθένο δάσος.
Στην μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 5 επανδρωμένα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ ρήψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη «Πετζετέλ» από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου που έχουν κληθεί να συνδράμουν και βρίσκονται καθοδόν προς το Μαίναλο, ενώ ήδη στην περιοχή φτάνει κι ένα ελικόπτερο από την Αθήνα.
Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου, υπό τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καρλή και προς ενίσχυση του έργου της πυροσβεστικής έχουν διατεθεί όλες οι υδροφόρες του δήμου Τρίπολης, από Τεγέα, Λεβίδι και Τρίπολη, ενώ υδροφόρες έχουν διατεθεί και από τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.

Εξάλλου, εξακολουθεί να μαίνεται από την περασμένη Πέμπτη πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα κοντά στο Αχλαδοχώρι Σερρών, στο βουνό Όρβιλος. Για την κατάσβεσή εκτός από τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777