07 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣτΕ 100 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

«Μπλοκάρισε» το Συμβούλιο της Επικρατείας 100 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. που επιχείρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, καθώς είναι εκτός των δεσμεύσεων που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, το οποίο δεν προβλέπει αύξηση του αστυνομικού προσωπικού, αλλά αντίθετα τον επανακαθορισμό του με τελικό στόχο τη μείωση των δαπανών.
Να σημειωθεί ότι οι προϋποθέσεις αυτές αλλά και οι δεσμεύσεις ισχύουν για όλα τα υπουργεία.
Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά σήμερα νομικοί, η Κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στο νομοθετικό έργο που ψηφίζει στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με το φόβο της διαγραφής ψηφίζουν «αβλεπεί» όποιο νομοσχέδιο κατατίθεται.
Όπως σημείωσαν οι ίδιοι κύκλοι προβλήματα θα υπάρξουν σε όλα τα υπουργεία, καθώς δεν θα μπορούν να συνιστούν νέες οργανικές θέσεις για την κάλυψη ακόμη και πραγματικών αναγκών τους. Πολύ περισσότερο δεν θα μπορούν να συνιστούν νέες οργανικές θέσεις και να προσλαμβάνουν προσωπικό εάν οι δαπάνες για τις προσλήψεις αυτές δεν έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της επόμενης πενταετίας του κάθε υπουργείου και είναι εκτός της αναλογίας ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε επιχειρήσεις).
Με το διάταγμα αυτό συνιστώνται 100 νέες οργανικές θέσεις προσωπικού ειδικών καθηκόντων όπως είναι νομικών, πτυχιούχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Οικονομικών επιστημών, πληροφορικής, ιερέα κ.λπ.
Επειδή το διάταγμα κρίθηκε παράνομο, αλλά και λόγω σπουδαιότητας παραπέμφθηκε από το Τμήμα στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLOKO

Σ.Δ: Επειδή από το πρωί δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους που διάβασαν σχετικά με το θέμα άρθρα στο διαδίκτυο έψαξα και έμαθα και από ΕΓΚΥΡΌΤΑΤΗ ΠΗΓΗ της ΕΛ.ΑΣ σας μεταφέρω ότι αυτό αφορά μόνο την συγκεκριμένη κατηγορία Επιστημονικού Προσωπικού και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν έχει σχέση με την προκήρυξη των Ειδικών Φρουρών, η οποία συνεχίζετε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, και κατ' επέκταση και με την δική μας προκήρυξη.
Συνεχίζετε εντωμεταξύ ομαλά ο έλεγχος των δικαιολογητικών για τους Πυροσβέστες 5ετούς Υποχρέωσης και θα συμβούλευα προσοχή στο τι ακούτε και διαβάζετε !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777