07 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τις πυρκαγιές του 2007.

6 Οκτωβρίου 2011.
Εκδικάζεται σήμερα εκτός του απροόπτου της αναβολής, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας η υπόθεση των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το καλοκαίρι του 2007.


Βάση του υπ' αριθμ. 4/2011 πολυσέλιδου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας παραπέμπονται να δικαστούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας οι :

Σοφία Α. Νικολοπούλου, συνταξιούχο του ΟΓΑ (σ.σ. πρόκειται για την ηλικιωμένη που έφτιαχνε κόλλυβα την ημέρα της καταστροφής και ξέχασε το μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς).ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, , ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο Νικόλαος Μιχαλόπουλος, τότε προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων, ο Παναγιώτης Τσούρας εποχικός πυροφύλακας και ο Φώτης Παππάς, πρώην υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για τον εμπρησμό πραγμάτων από αμέλεια και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Όπως εκτιμούν οι συγγενείς των θυμάτων της πύρινης τραγωδίας η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης έχει και πολιτικές προεκτάσεις καθώς οι τότε κυβερνητικές εκτιμήσεις, περί «ασύμμετρων απειλών», «τρομοκρατών» και «πρακτόρων άλλης χώρας» ως αιτία της καταστροφής, έπεσαν στο κενό, αφού όπως αποδείχθηκε από τη δικαστική έρευνα οι παραλείψεις και οι ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων προκάλεσαν την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές.

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777