16 Οκτωβρίου 2011

11:45 Βιβλικές πλημμύρες στη Δ. Ελλάδα-«Πνίγηκε» η Ηλεία.

Βιβλικές πλημμύρες σε σπίτια, καλλιέργειες και δρόμους προκάλεσε στην Ηλεία η κακοκαιρία που εδώ και περίπου δυο μέρες πλήττει τη χώρα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, η καταιγίδα και o ανεμοστρόβιλος έφεραν την καταστροφή. Άνθρωποι -όπως μεταδίδει το iliapress- είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και ρέματα ξεχείλισαν. Από την κακοκαιρία δεν γλύτωσαν ούτε τα θερμοκήπια, τα οποία καταστράφηκαν, ενώ απέραντες εκτάσεις μετατράπηκαν σε λιμνοθάλασσες.
Η περιοχή χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο και τίποτα δεν έμεινε όρθιο, ενώ έμεινε χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες. Ακόμα,από το ξέσπασμα της φύσης ξηλώθηκαν δέντρα και σκεπές.
Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι το Βαρθολομιό, η Κυλλήνη, τα Λεχαινά και η Αμαλιάδα, όπου οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων είναι δεκάδες.
Στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου σύμφωνα με το ilialive, το οικοσύστημα κινδυνεύει να διαλυθεί.
Η έντονη και για αρκετή ώρα βροχόπτωση στην περιοχή προκάλεσε στο «σπάσιμο» του αναχώματος που προστατεύει τη λίμνη από τη θάλασσα και το κορυφαίο οικοσύστημα της Δυτικής Ελλάδας κινδυνεύει με αφανισμό.
Mάλιστα οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες υποστηρίζουν πως αν συνεχιστεί με την ίδια ένταση η κακοκαιρία όλα κινδυνεύουν να χαθούν, και να ενωθεί η λίμνη καταλήγοντας να γίνει ένα με το Ιόνιο.

Καταστροφές και στη Δυτική Αχαϊα:
Ίδιο το σκηνικό και στη δυτική Αχαϊα, όπου εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, πλημμύρισαν σπίτια, αγροικίες και καλλιέργειες, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Πούντας-Καλαβρύτων και Πατρών-Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας.

Να σημειώσουμε, πως η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία.

ΠΗΓΗ: STAR

Σ.Δ: Στην ιστοσελίδα του STAR μπορείτε να δείτε και σχετικό βίντεο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777