15 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΠΣΚΜ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10/2011

Θεσσαλονίκη 14/10/2011
Αρ. Πρωτ. 229

Μετά την απόφαση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες των Αστυνομικών και Λιμενικών καθώς και της απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσης μας για συμμετοχή σε οποιοδήποτε μορφής κινητοποίηση αντίδρασης και διεκδίκησης το επόμενο χρονικό διάστημα γνωστοποιούμε και καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση την Δευτέρα 17/10/2011 και ώρα 16:00 Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθηνά.(αναχώρηση στις 08:30 από τον 2οΠ.Σ.Θ.Αρχ/στη Ι.Κράγια)
Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή στις 6/10/2011 το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.» στο οποίο - όπως τονίζεται - περιλαμβάνονται διατάξεις που αν ψηφιστούν ως έχουν συρρικνώνουν περαιτέρω το εισόδημα των Πυροσβεστών, ενώ φέρνουν σε πλήρη αδιέξοδο όλους τους συνταξιούχους.
Οι Πυροσβέστες αντιδρούμε και λέμε:
-Καθιέρωση νέου, ειδικού μισθολογίου-βαθμολογίου και όχι πρόχειρη λύση εις βάρος μας χωρίς διάλογο με ταυτόχρονη αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής.
-Όχι στην παράδοση της διακυβέρνησης της Χώρας χωρίς νέα διαπραγμάτευση και νέους όρους στους τροϊκανούς δανειστές μας, οι οποίοι ζητούν όλο και περισσότερο «αίμα στην αρένα».
-Όχι στις οριζόντιες καταιγιστικές μειώσεις του ήδη πενιχρού μισθού και σύνταξής μας με την κατάργηση των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων που έχουν επιβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους.
-Όχι στις κάθετες περικοπές των λειτουργικών δαπανών του Π.Σ. με έναρξη διάλογου και διαβούλευση για την αναδιοργάνωση του ΠΣ. και άλλων θεμάτων που υπάρχουν στο Διεκδικητικό πλαίσιο μας .
-Όχι στην πλήρη απαξίωση του Έλληνα Πυροσβέστη από την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία, αλλά και την Κυβέρνηση που επιχειρείται συστηματικά και απροκάλυπτα τα τελευταία χρόνια
Πρέπει να απαιτήσουμε την αλλαγή πολιτικής που καταστρέφει την ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας και υποθηκεύει την ύπαρξη της ίδιας της Πατρίδας μας. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ , ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΥΤΗ.
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τσαλής Δημήτριος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δάρατζης Χρήστος

Σ.Δ: ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !!!
Εμείς μάλλον νομίζουμε ότι πήραμε αύξηση... μια ανοιχτή παλάμη παραπάνω...

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777