11 Οκτωβρίου 2011

Σύντομα θα αλλάξει «σπίτι» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου.

Οι εποχικοί πυροσβέστες της Κορινθίας συναντήθηκαν με τον υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη και ζήτησαν επίσης τη μεσολάβησή του για την αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Την μεσολάβηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη ζήτησαν κατά την τελευταία τους συνάντηση οι εποχικοί πυροσβέστες της Κορινθίας για την αντικατάσταση των παλαιών και επικίνδυνων οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με τουλάχιστον 4 νέα οχήματα. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου τους Ιωάννης Λάμπρου, συζητήθηκε με τον κ. Μπεγλίτη και το θέμα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού. Παράλληλα ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε και στο θέμα της πρόσληψης των εποχικών πυροσβεστών με πενταετείς συμβάσεις στο σώμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Μπεγλίτης υποσχέθηκε να παρέμβει στο αρμόδιο υπουργείο για το θέμα των νέων πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ και οι δύο πλευρές ήταν πολύ αισιόδοξες όσον αφορά την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού που πλέον δεν φιλοξενεί στρατιώτες.
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού πριν από αρκετό καιρό, στο χώρο του 6ου Σ.Π. αναμένεται να μεταφερθούν δημόσιες υπηρεσίες, όπως η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας και άλλες. Έτσι, εκτός των άλλων, θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα αυτών των υπηρεσιών, αλλά και θα μειωθεί αισθητά το κόστος από τα ενοίκια που δίνονται σήμερα

ΠΗΓΗ:ΙΣΘΜΟΣ


Σ.Δ: Μπράβο στο σωματείο Κορίνθου για την παρέμβαση του στον Υ.ΕΘ.Α. τόσο για την στέγαση όσο και για τα οχήματα το Νομού.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777