12 Οκτωβρίου 2011

32χρονος Πυροσβέστης κεραυνοβολήθηκε από 20.000 Volt (βίντεο).

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών έσωσαν τη ζωή ενός νεαρού άνδρα που ανέβηκε σε κολώνα της ΔΕΗ για να βάλει ένα φανάρι δημοτικού φωτισμού.
Ο νεαρός βρέθηκε από περίοικους κρεμασμένος από την κολώνα, να προσπαθεί να κρατηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός φέρεται να «χτυπήθηκε» από το ηλεκτρικό ρεύμα στιγμιαία, τόσο όσο να χάσει τις αισθήσεις του. Το ατύχημα έγινε στην περιοχή του Βουνάργου στο δήμο Πύργου, κοντά στην εθνική οδό στις δέκα το πρωί.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου που έσπευσε στο σημείο με κλιμακοφόρο όχημα που κατέβασε το νεαρό άντρα από την κολώνα και άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και εκτιμήσεις για την κατάσταση του.
Μέχρι ώρας δεν έχει γίνει κάποιο άλλο στοιχείο γνωστό. Το ilialive.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και κατέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης, τις οποίες παρουσιάζει στο σχετικό βίντεο.

Νεότερη ενημέρωση 13:29

Ο 32χρονος νεαρός που περίπου στις δέκα το πρωί, βρισκόταν σε κολώνα της ΔΕΗ, «κεραυνοβολήθηκε» από 20.000 Volt, όταν ακούμπησε πάνω του ηλεκτροφόρο καλώδιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr αυτό του προκάλεσε εγκαύματα πρώτου βαθμού στο αριστερό χέρι, το δεξί πόδι και στο στήθος.
Ο 32χρονος είναι πυροσβέστης που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Πριν καταταγεί στο Σώμα, εργαζόταν μαζί με συγγενείς του σε εργολαβίες της ΔΕΗ. Οι συνάδελφοι του κάνουν λόγο για φιλότιμο άνθρωπο, που γνωρίζοντας το αντικείμενο πήγε να κάνει μια εξυπηρέτηση και να κρεμάσει ένα φανάρι στην κολώνα.
Όμως αυτό λίγο έλλειψε να αποβεί μοιραίο για τον ίδιο, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πύργου, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Παρότι έχει γίνει ειδική επεξεργασία, ίσως για κάποιους οι σκηνές να είναι σοκαριστικές. Για αυτό οπωσδήποτε απομακρύνεται - αν υπάρχουν - τα παιδιά από την οθόνη.

ΠΗΓΗ: Πυροσβεστική Πύλη Fire & Rescue

Σ.Δ: Περαστικά Συνάδελφε και γρήγορα ξανά στην Υπηρεσία.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777