06 Νοεμβρίου 2011

Αυξάνονται οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία (βίντεο)

Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο παιδιά...

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο παιδιά.
Μία γυναίκα σκοτώθηκε στη Γένοβα όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά ενός χειμάρρου, ενώ ακόμη μία γυναίκα και δύο παιδιά βρέθηκαν νεκροί στην ίδια συνοικία.
Ο χείμαρρος Φερετζιάνο παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα και ένα περίπτερο και προκάλεσε πλημμύρες σε δεκάδες μαγαζιά.

Η εφημερίδα Corriere della Sera έκανε λόγο στην ιστοσελίδα της για «τέσσερις ή πέντε νεκρούς και τουλάχιστον τέσσερις αγνοούμενους», επικαλούμενη την πυροσβεστική. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Ιταλία μία εβδομάδα μετά από ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας που προκάλεσε το θάνατο 10 ανθρώπων και ζημιές ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στη Λιγουρία και στη βόρεια Τοσκάνη.
Οι δρόμοι της Γένοβας θυμίζουν, σε πολλά τους σημεία, ποτάμι, ενώ η άσφαλτος - ιδίως στην παραθαλάσσια περιοχή - έχει υποχωρήσει. Δυο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γκασλίνι.Η δήμαρχος της πόλης Μάρτα Βιντσέντσι έκανε λόγο για «απρόβλεπτη τραγωδία» και πρόσθεσε ότι «οι βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν και αναμένονται νέες πλημμύρες».
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777