06 Νοεμβρίου 2011

«Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και Σχολείο για το Περιβάλλον»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα εφαρμογής του τριήμερου εκπαιδευτικού, βιωματικού προγράμματος «Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και Σχολείο για το Περιβάλλον». Το πρόγραμμα οργανώθηκε από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνική Επιτροπής για την UNESCO.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής συμμετέχουν 900 μαθητές και μαθήτριες από 15 Δημοτικά Σχολεία της Ανατ. Αττικής και 4 Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας που συμμετέχουν στο Θεματικό Δίκτυο «Μαθαίνω για τα δάση».

Τα παιδιά βίωσαν έντονα τα εργαστήρια «199 Άμεση Επέμβαση», «Ελήφθη over», «Πυροσβεστοκουβέντες» και «Το κόκκινο αυτοκίνητο» ενώ παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσήλωση την επίδειξη διάσωσης ατόμων από στέγη υψηλού κτιρίου και αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητα.

Ειδικά σήμερα, σε μια λιτή τελετή με την παρουσία 300 μαθητών και μαθητριών, των εκπαιδευτικών, των μελών και εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος και των εκλεκτών προσκεκλημένων με κεντρικό ομιλητή το Διοικητή Αρχιπύραρχο Αναστάσιο Βλάχο, απονεμήθηκαν «ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ» στην Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα για τη συμβολή της στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, και στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη για την ιδιαίτερη συμβολή του στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων της Ανατολικής Αττικής.

Πηγή:http://ekpaideyo.gr


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Emergency Services

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777