07 Νοεμβρίου 2011

Περίμεναν δασικό, πήραν… επιτυχία

Στην υπηρεσιακή ζωή της Πυροσβεστικής, είθισται, ο πολιτικός προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπουργός, να κοινοποιεί στο πυροσβεστικό προσωπικό ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ για εθνικές επετείους, θρησκευτικές εορτές ή για ζητήματα ανάληψης δράσης για τα ζητήματα του πυροσβεστικού οργανισμού. Παραμονή όμως της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου κυκλοφόρησε στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Δελτίο Τύπου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Προς στιγμήν ψήγματα χαράς διεσκορπίσθηκαν, μιας και με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου περίμεναν συγχαρητήρια ή την πρωτοβουλία του υπουργού να δώσει έστω και τώρα το «δασικό επίδομα». Φευ!
Η δήλωση του κ. υπουργού αφορούσε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Λουξεμβούργο, όπου πληροφορούσε το πυροσβεστικό προσωπικό: «Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής είναι μία μεγάλη επιτυχία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο μιας διαρκούς διαπραγμάτευσης και ενός σκληρού αγώνα τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο εσωτερικό της χώρας μας».

ΠΗΓΗ: ΕΝΣΤΟΛΟΣ

Σ.Δ: Εμείς ως ΔΑΣΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ - ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ πήραμε Δασικό Επίδομα το οποίο βέβαια ΔΕΝ ΗΤΑΝ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάτι θεσμοθετημένο όπως πολύ σωστά είχε αναφέρει και ο Υφυπουργός Προ. Πο. κ. Οθωνας προ μηνών σε σχετική ερώτηση που του έγινε και όπως γνωρίζουμε άλλωστε ΟΛΟΙ μας.
Δεν λέμε να μην πάρουν οι συνάδελφοι μόνιμοι ένα τέτοιο "Επίδομα" (όσοι συμμετέχουν σε δασικά συμβάντα) αλλά ερωτώ, δεν θα έπρεπε τόσα χρόνια να το παίρναμε και εμείς που στελεχώνουμε ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ τα ΔΑΣΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ;;;;
Όπως και να έχει "ΔΑΣΙΚΟ" ΤΕΛΟΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777