01 Δεκεμβρίου 2011

Καίγεται δάσος επί τρεις ημέρες!

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, 22:36

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επί τρεις ημέρες οι δυνάμεις της Π.Υ. σε συνεργασία με τις αντίστοιχες βουλγαρικές, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που έχει ξεσπάσει και κατακαίει εδώ και τρία εικοσιτετράωρα δασική έκταση στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη.
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από της Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικά σοβαρή. Η πυρκαγιά καίει σε περιοχή υψομέτρου 1600 μέτρων, στην Κούλα, αρκετά κοντά στα Σύνορα με τη Βουλγαρία.
Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζουν ο Περιφερειάρχης των Υπηρεσιών AMΘ της Πυροσβεστικής Βασίλης Παυλακάκης σε συνεργασία με το Διοικητή της Π.Υ. Ξάνθης Δημήτρη Γενιτζέ, oι οποίοι βρίσκονται διαρκώς στην περιοχή.
Η zougla.gr επικοινώνησε με την Π.Υ. η οποία μας ενημέρωσε ότι η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη, ενώ δεν μπορούν να φτάσουν οχήματα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Σταμάτησαν τα καναντέρ

Τα αεροσκάφη Καναντέρ που επιχειρούσαν μέχρι τη Δευτέρα έχουν σταματήσει τις ρίψεις αφού η προσέγγιση στη χαράδρα, όπου βρίσκεται ο όγκος της φωτιάς, είναι δύσκολη. Όπως σημείωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης τα αεροσκάφη μετά τις ρίψεις που έγιναν κρίθηκε ότι δεν μπορούν να συνεισφέρουν και επέστρεψαν στη βάση τους.

Ένας από τους λόγους είναι διότι όπως ενημερωθήκαμε από την Π.Υ. η φωτιά είναι «έρπουσα» δηλ. καίει στη γη.

Στο έργο της πυρόσβεσης μετέχουν αυτή την ώρα, από ελληνικής πλευράς, 4 οχήματα και 28 άτομα του πεζοπόρου τμήματος.

ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777