02 Δεκεμβρίου 2011

Θέλεις δίπλωμα οδήγησης; Πέρνα από το... εστιατόριο!

Πάνω από 100 εμπλέκονται σε γιγαντιαίο κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Περισσότερα από εκατό άτομα, εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Από την αστυνομία σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών σχολών οδήγησης, γιατρών, υπαλλήλων στην υπηρεσία Συγκοινωνιών, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί «αγόραζαν» τα διπλώματα πληρώνοντας από 200 έως και 3.300 ευρώ, για το καθένα, ανάλογα με την περίσταση.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε έλεγχο φακέλου υποψήφιου οδηγού, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών, χωρίς να πάρει μέρος στις εξετάσεις. Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα αρχεία της παραπάνω υπηρεσίας αποκαλύφθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί συνολικά 102 φάκελοι, ενώ άλλα 86 άτομα είχαν εξασφαλίσει παράνομα διπλώματα οδήγησης, χωρίς εξετάσεις, ενώ ορισμένοι είχαν απορριφθεί.
Στην υπόθεση εμπλέκονται 7 ιδιοκτήτες και 2 υπάλληλοι σχολών οδηγών, 2 γιατροί, 3 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης (ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί), καθώς επίσης και ένας… εστιάτορας ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μεσάζοντας.
Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες, για πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, ενώ οι 101, συνολικά, εμπλεκόμενοι, κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία, απάτη, χορήγηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων, κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ έγραφε χτές: "Η υπόθεση ήλθε στο φώς έπειτα από αιφνίδιο έλεγχο φακέλου υποψηφίου στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά από ανώνυμη καταγγελία για χορήγηση διπλώματος χωρίς ο υποψήφιος να έχει πετύχει στις εξετάσεις.
Από τη διασταύρωση των στοιχείων με το αντίστοιχο αρχείο των εξετάσεων, προέκυψε ότι ουδέποτε ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε συμμετάσχει τόσο στη θεωρητική, όσο και στην πρακτική εξέταση."

Σ.Δ: No comments......................

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777