09 Μαΐου 2012

Προετοιμάζονται για το θερμό καλοκαίρι.

Οι ανάγκες σε ότι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να πυροπροστασία στο Δήμου Μουζακίου, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Κωτσός, ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την πολιτική προστασία κ. Μηνίτσιος, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής του Μουζακίου, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εκπρόσωπος του Στρατού, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Μουζακίου κ. Παπουτσής και ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μουζακίου κ. Φούκας.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει του Καλοκαιριού ώστε να υπάρχει πρόληψη για τις πυρκαγιές.
Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ο έλεγχος και η επισκευή όπου απαιτείται των υδατοδεξαμενών που είναι τοποθετημένες στα δάση του Μουζακίου, η ενημέρωση όλων των δημοτών για την αποψίλωση των χωραφιών και των οικοπέδων τους και ο έγκαιρος καθαρισμός των δασικών δρόμων από το Δήμο, τη Νομαρχία και το Δασαρχείο.
«Εύχομαι και η φετινή χρονιά να είναι χωρίς προβλήματα και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε μ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Παράλληλα φροντίζουμε να είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίζουμε την όποια δύσκολη κατάσταση δημιουργηθεί. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την άψογη συνεργασία που έχουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, το Στρατό και τη Δασική Υπηρεσία» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μηνίτσιος, επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν επιπλέον συσκέψεις για την πυροπροστασία τόσο με τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και με εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, ώστε καθ’όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου να υπάρχει συντονισμός δράσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΕΥΝΑ

Σ.Δ: Οι υψηλές θερμοκρασίες ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες στα ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!
Ο αντιπυρικός σχεδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και ήδη άρχισε αυτό να γίνεται αισθητό σε πολλές περιοχές την χώρας.
Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν σύντομα λύση στο θέμα αυτό πριν μας προλάβει τίποτα δυσάρεστο !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777