29 Ιουνίου 2012

Επεκτείνεται η πυρκαγιά στο Κολοράντο - 4 νεκροί και εκατοντάδες καμένα σπίτια αφήνει πίσω της !!! (βίντεο)

Κολοράντο Σπρινγκς: Οι Αρχές του Κολοράντο βρήκαν έναν νεκρό μέσα σε σπίτι στο Κολοράντο Σπρινγκς. Το σπίτι κάηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε την περιοχή από το περασμένο Σάββατο και μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρώσει 346 σπίτια.
Οι φετινές πυρκαγιές στο Κολοράντο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας, Πίτερ Κάρεϊ, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το θύμα, αλλά δήλωσε πως σύμφωνα με πληροφορίες δύο ενήλικες αγνοούνται στο Ουάλντο Κάνιον.

Ο Aμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κήρυξε την Πολιτεία σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής».
Ο Μπ.Ομπάμα μεταβαίνει την Παρασκευή στο Κολοράντο για να εκτιμήσει τις ζημιές.
Ο κυβερνήτης του Κολοράντο τόνισε πως οι πυρκαγιές είναι οι χειρότερες στην ιστορία της Πολιτείας.

Περίπου 35.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την Πέμπτη στο Κολοράντο Σπρινγκς όταν οι φλόγες έφτασαν στην πόλη. Ωστόσο, σε κάποιους από αυτούς δόθηκε το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα που παρακολουθεί τις πυρκαγιές (Inciweb.org), περισσότερα από 20.000 κτίρια απειλούνται από τις φλόγες, με αποτέλεσμα οι αρχές να αναγκαστούν να απομακρύνουν 36.000 ανθρώπους. Περίπου 6.700 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης έχουν καταστραφεί.
Η φωτιά, η οποία έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων, είχε σβήσει μόνο σε ποσοστό 15%.

Ωστόσο, πρόοδο έχουν σημειώσει οι πυροσβέστες το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας των ευνοϊκότερων καιρικών συνθηκών: οι άνεμοι πνέουν με λιγότερη σφοδρότητα, η θερμοκρασία έπεσε και το ποσοστό υγρασίας ανέβηκε.
Τουλάχιστον τα μισά από τα ομοσπονδιακά πυροσβεστικά μέσα έχουν αναπτυχθεί στην πολιτεία και ειδικά στην περιοχή του Κολοράντο Σπρινγκς, που έχει πληγεί περισσότερο.

Συνολικά 40 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, με σημαντικότερες εκτός από αυτή του Κολοράντο, στη Γιούτα, τη Μοντάνα, το Νέο Μεξικό, ακόμα και την Αλάσκα.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, news.in.gr,directnews.gr με πληροφορίες από Reuters

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777