19 Ιουνίου 2012

Κραυγή απόγνωσης απο τους πυροσβέστες: "Δεν έχουμε ούτε μέσα, ούτε προσωπικό"

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, «απαρχαιωμένα» πυροσβεστικά μέσα και δασικοί δρόμοι που δεν έχουν συντηρηθεί επαρκώς, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα.

Οι πυροσβέστες εδώ και αρκετό καιρό διαμηνύουν τα προβλήματά τους που αφορούν τόσο στο επίπεδο πρόληψης όσο και στον τομέα της πυρόσβεσης δεδομένων των τεράστιων ελλείψεων στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. «Αυτή τη στιγμή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάζονται 11.000 άτομα, μόνιμο προσωπικό και περιμένουμε τους 1.900 συμβασιούχους», αναφέρει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Ιωάννης Σταμούλης.

Για να τονίσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει ανακύψει και βγήκε για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα με αφορμή την λαίλαπα που ξέσπασε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λαυρεωτική και όχι μόνο.
Αυτό που χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Σταμούλης είναι ότι από τα 21 Καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας τους δίνονται μόνο τα μισά, από τα οποία κάποια είναι παλαιάς τεχνολογίας.
Αναφέρει ότι το 20% από τα 3.000 οχήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω τόσο των φθαρμένων ελαστικών όσο και της ελλιπούς συντήρησης, τονίζει ότι 5 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής παραμένουν εδώ και τρία χρόνια ακίνητα αλλά και τα 2 από αυτά που αναμένεται να κινηθούν δεν μπορούν καθώς τα διπλώματα των πιλότων που τα χειρίζονται δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ισχύ. «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα», λέει ο κ. Σταμούλης.

ΠΗΓΗ: thebest

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777