19 Ιουνίου 2012

Πάνω από 63 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο.

Πάνω από 63 πυρκαγιές ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο, με σημαντικότερες αυτές που έπληξαν την Αττική, την Κορινθία, αλλά και την Κύθνο, ενώ πέντε άτομα συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για εμπρησμό από αμέλεια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr, χθες το απόγευμα οι περισσότερες πυρκαγιές βρίσκονταν σε ύφεση, ωστόσο εξακολουθούσαν να εμπνέουν ανησυχία τα μέτωπα στο Στεφάνι και το Σοφικό Κορινθίας.
Σε ύφεση βρίσκονταν τα πύρινα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας και στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, υπό μερικό έλεγχο οι εστίες στην υπόλοιπη Αττική.
Πιο αναλυτικά, η ένταση της φωτιάς σε Δροσιά, Συντερίνα, Αγιασμό, Καταφύγι, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενά, Θυμάρι, Άγιο Κωνσταντίνο – Καμάριζα και Κάτω Σούλι Μαραθώνα έχει πέσει.
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στη Λουμπάρδα, Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και η φωτιά στο Ντράφι Παλλήνης, ενώ σε κατάσβεση ήταν το μέτωπο στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου.

63 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα
Η πυρκαγιά στο Στεφάνι Κορίνθου εξακολουθούσε να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Στην περιοχή επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Δεύτερη «πληγή» στην Κορινθία η φωτιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στο Σοφικό, όπου επιστρατεύτηκαν 17 οχήματα, 36 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε ύφεση ήταν η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη θέση Μεγάλη Σπηλιά στον Δήμο Μονεμβασίας, καθώς και η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη θέση Τρύβλακας Κύθνου.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο, στις 17:50, στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η Ιταλική Πολιτική Προστασία απέστειλε δύο CL-415 για να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών της Αττικής, ενώ βοήθεια ζητήθηκε από Γαλλία και Κροατία.

Διαβάστε περισσότερα στο Τsekouratoi

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ
ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777