26 Ιουνίου 2012

Οι όμορφες χώρες, όμορφα καίγονται - Πώς διαλύθηκε (και...) το σύστημα αεροπυρόσβεσης.

Θα μπορούσε να είναι και η εικόνα μιας πολεμικής αναμέτρησης, αλλά ευτυχώς για την ώρα αφορά "μόνο" την καταστροφή ενός βασικού τομέα που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των πολιτών αυτής της χώρας, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια κρίσιμη οικονομική παράμετρος ευημερίας:
Την καταστροφή του δασικού πλούτου, σε μια 100% ανοχύρωτη χώρα στους κάθε είδους εμπρηστές ντόπιους ή ξένους πράκτορες, ανεύθυνους πολίτες ή απλά από τα ατυχήματα που ελλοχεύουν να σπείρουν τον πύρινο όλεθρο.


Ο τομέας της εναέριας πυροσβεσης και η πολιτική μη προμηθειών σύγχρονων και αποτελεσματικών εναέριων μέσων έχει πολλές ομοιότητες με την κατάληξη των προμηθειών για την ασφάλεια της χώρας. Ενώ ο εχθρός είναι εδώ και είναι ισχυρός, κανείς δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει αυτό που βιώνουμε:

Συνεχείς "ήττες" που έχουν ως αποτέλεσμα
την αποψίλωση του δασικού πλούτου.


Μερικά "αρχαία" CL-215, κάποια επίσης "κουρασμένα" λόγω της συνεχούς χρήσης και των ατυχημάτων CL-415 και ειδικά για εφέτος δεν υπάρχουν καν πυροσβεστικά ελικόπτερα που τις άλλες χρονιές "έβγαζαν το φίδι από την τρύπα".
Με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου από τα 13 απαρχαιωμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 είναι διαθέσιμα μόνο τα οκτώ! Ενώ από τα οκτώ πιο σύγχρονα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 διαθέσιμα είναι τα έξι. Τα υπόλοιπα επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη βρίσκονται σε ετήσια συντήρηση, η οποία καθυστερεί λόγω έλλειψης υλικών συντήρησης (Κατάσταση NORS)!

Το ότι επιχειρούν να σβήσουν φωτιές με τα ... PZL που έχουν δυνατότητα κατάσβεσης ... σπίρτου, θεωρούμε ότι είναι απλά ... φόρος τιμής στον πρώην δικτάτορα της Πολωνίας Γιαρουζέλσκι, με την πίεση του οποίου το 1982 ο "φίλος" του Α.Παπανδρέου αγόρασε τα ψεκαστικα αυτά αεροσκάφη και τα μετέτρεψε σε ... πυροσβεστικά.

Τα πυροσβεστικά Beriev Be -200 που επρόκειτο να αγοραστούν το 2007 για να λύσουν οριστικά το πρόβλημα με την προσθήκη στο οπλοστάσιο των δυνάμεων αεροπυρόσβεσης του "πρωταθλητή" της κατηγορίας, όπως και η αντικατάσταση των απωλειών των CL-415 δεν ήρθαν ποτέ για ακατανόητους λόγους.
Όπως αντίστοιχα για ακατανόητους λόγους έχουν πάψει οι επενδύσεις ασφαλείας εδώ και επτά χρόνια στις ΕΔ.


Και σαν να μην έφτανε αυτό το χάος, είχαμε και την εμπνευσμένη απόφαση (με άγνωστα κίνητρα...) της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μ.Όθωνος) να ανατεθεί στην ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία (NAMSA) η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τα μέσα αεροπυρόσβεεσης της φετινής περιόδου!

Διαβάστε περισσότερα στο Defencenet
Σ.Δ: Αυτή η "χέρα" του Όθωνος πολλά "κακά" έκανε στο Π.Σ και όχι μόνο, αλλά αυτή "Η ΧΕΡΑ ΚΟΠΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΧΑΙΡΑ !!!!!"

Όπου "μαχαίρα" βλέπε ψήφο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777