19 Ιουλίου 2012

Το Παράπονο ενός Εθελοντή Δασοπυροσβέστη και ένα βίντεο..

Παραθέτω και ένα κείμενο άρθρο από τον συνάδελφο εθελοντή δασοπυροσβέστη Σταύρο Σαλαγιάννη.
Μην σταθείτε τόσο στην δωρεά που είναι κάτι που ο καθένας δίνει όπου θέλει, αλλά στο γεγονός πως πληρώνονται με ρεπό από την εργασία τους.
Και καλά κάνουν και το παίρνουν ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.. προς γνώσιν όλων το παρακάτω λοιπόν..


" Το ανέκδοτο της ημέρας: Σήμερα πήγα για καφέ από την υπηρεσία της ΟΕΔΔ Εκάλης. Ενώ καθόμασταν εκεί ήρθε ένας ντελιβεράς από γνωστό εστιατόριο της περιοχής με φαγητά αξίας 98 ευρώ σε 3ης τεράστιες σακούλες τα οποία όμως ήταν ήδη πληρωμένα.
Αναρωτήθηκα λοιπόν ποιος ήταν αυτός που έστελνε δωρεάν φαγητά στους εθελοντές όταν με μεγάλη μου έκπληξη έδιωξαν τον ντελιβερά και τον έστειλαν άλλου. Τους ρώτησα λοιπόν κι εγώ γιατί τον έδιωξαν και που πήγαιναν τελικά αυτά τα φαγητά ;

Τα φαγητά λοιπόν πήγαιναν στους υπαλλήλους του Δήμου, της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς οι οποίοι όμως είναι κάθε άλλο από εθελοντές. Για τις υπηρεσίες που κάνουνε αμείβονται με ρεπό και είναι υποχρεωμένοι από την υπηρεσία τους να βρίσκονται εκεί σε επιφυλακή. Ενημερώθηκα επίσης ότι κάποιος κάτοικος της περιοχής στέλνει καθημερινά στις 15:00 μμ φαγητά αξίας 100 ευρώ στους υπαλλήλους του Δήμου και όχι στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ !!!!!!

Σκέφτηκα λοιπόν πως, εντάξει, όλοι πρέπει να φάνε αλλά μια προτεραιότητα στους εθελοντές που τα πληρώνουν ΟΛΑ από την τσέπη τους δεν πρέπει να δοθεί.
Από όλο αυτό το φαγητό δεν σκέφτηκε κανείς να στείλει μια δύο μερίδες στους εθελοντές που ξημεροβραδιάζουν όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο για την προστασία του Δήμου ;

Μετά θυμήθηκα πως ζούμε στην Ελλάδα και όλα άρχισαν να βγάζουν νόημα.

Καλή όρεξη παιδιά."

Σ.Δ: Πώς φίλε μου να αντιληφθεί κάποιος τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ, που όταν ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται αυτός συνεχίζει να "σφυρίζει αδιάφορα" ;
Και για του λόγου του αληθές δείτε και ένα προχθεσινό βίντεο από την έναρξη της πυρκαγιάς στα Σελλά Αχαϊας ! Ο "εθελοντισμός" σε όλο του το μεγαλείο !!!
Περιβαντολογική παιδεία και ευαισθησία χρειάζεται αυτή η χώρα !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777